Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hadházy Ákos: Elkészült a nagy mű Hatvanpusztán


Az Orbán család hatvanpusztai birtoka
Az Orbán család hatvanpusztai birtoka

A független országgyűlési képviselő szerint befejeződtek a munkálatok az Orbán-család hatvanpusztai birtokán, ahol három kerti tó és két medence is épült a luxuskúriák, lakosztályok mellett, amelyek némelyike föld alatti összeköttetésben van egymással és a mélygarázzsal.

A kertészek is végeztek, így a státusztörvény vitájának indulására teljesen elkészült a nagy mű, már csak a két medencét és a három kerti tavat kell feltölteni, és a pedagógusok megnyugodhatnak: a miniszterelnök végre teljes pompájában élvezheti élete munkájának gyümölcsét – írta Hadházy Ákos Facebookon, ahol drónról készült fotókat is megosztott a hatvanpusztai birtokról.

A veteményeskertben épülő üvegház ugyanakkor semmit nem haladt az elmúlt hónapokban, és a terveken a medencék mellett található két pálmaháznak sincs nyoma – jegyzi meg az ellenzéki képviselő.

Másfél éve egy ott dolgozó munkás felvételeket készített a félkész épületekről, és megmutatta, de nem merte átadni az anyagot – írta Hadházy Ákos, így szerinte pontosan tudható, mi van a majorság istállóinak és cselédszállásainak belsejében.

Az első kisebb épület egy luxuskúria, amelyben már akkor bent állt egy antik állóóra és egy „egészen csicsás cserépkályha”. A második épületet belsejéről a HVG képeket is szerzett, az a kazettás mennyezetű, hatalmas kandallóval fűtött könyvtár – emlékeztet a képviselő.

„Az egyik L alakú épületben rengeteg lakosztály található, szállodai elrendezésben, ez az épület föld alatti folyósóval összeköttetésben áll a kisebb kúriával és a mélygarázsokkal. A másik L alakú épületben hatalmas konyha és több nagy közösségi tér, étterem található, alatta pedig hatalmas élelmiszerraktár három hűtőszobával. A kisebb épületek a portaszolgálatot és a gépészetet rejtik” – írta Hadházy Ákos.

„Amit ott építenek fent, az kié?” – dühös helyiek a beépítés ellen Balatonhenyén – I. rész
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:05:38 0:00

XS
SM
MD
LG