Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hadházy végül mégis esküt tesz, bár ettől szerinte nem sok minden változik


Hadházy Ákos, itt még az LMP parlamenti képviselőjeként az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 4-én
Hadházy Ákos, itt még az LMP parlamenti képviselőjeként az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 4-én

Hadházy Ákos korábban arról beszélt, hogy az eskütétel után is csak szavazni jár majd be a Parlamentbe, a látszatvitákat kerüli, az országgyűlésen kívüli munkára koncentrál.

Az eskütétel ugyanakkor azt jelenti, ahogy arra a 24.hu is felhívja a figyelmet, hogy hogy Hadházy így már kap majd kap fizetést, képviselői juttatásokat. Erről a független politikus azt mondta, hogy így többet tud majd vidékre utazni, ami elengedhetetlen munkájához.

A Jelenkornak adott interjúban Hadházy úgy fogalmazott, ha a miniszterek halaszthatatlan közfeladatukra hivatkozva megtehetik, hogy nem járnak be, az ő korrupciófeltáró tevékenysége is ugyanilyen halaszthatatlan közéleti tevékenység.

„Ha azt írom a távollétem indokának, hogy most éppen egy sok százmilliós ellopott uniós támogatásnak járok utána, akkor ezt el kell fogadnia a parlamentnek."

Az országgyűlés honlapja szerint a napirend előtti felszólalások után az azonnali kérdések és válaszok, majd a napirend utáni felszólalások következnek. Ezt követően teheti le a képviselői esküt Hadházy Ákos.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG