Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Halmokban áll a szemét a Szent Imre kórház udvarán


A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház egyik udvara 2023. szeptember 11-én
A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház egyik udvara 2023. szeptember 11-én

Kidobott csapok, vécécsészék, sitt, elektromos és zöldhulladék halmozódott fel az intézmény udvarán. Egyelőre sem a kórház vezetése, sem az Országos Kórházi Főigazgatóság nem válaszolt kérdésünkre, hogy mikor szállítják el.

Egy olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy hulladék halmozódott fel a Szent Imre kórház udvarán. A helyszínen járva mi is tapasztaltuk, hogy ez a helyzet. Az intézmény udvarának Halmi utca felőli részén az utcáról is jól látszik a halmokban álló szemét. Csövek, gépek, vezetékek, sitt, kidobott csapok és vécécsészék, valamit zöldhulladék hever a földön.

Olvasónk szerint már hetek óta ez a látvány fogadja az arra járókat nem messze a kórház területén működő dialíziscentrumtól. A szemetet egy épület oldalához rakták le, amelynek falára Zöldhulladék, illetve Építési hulladék feliratot festettek.

Elképzelhető, hogy az építési hulladék a kórház konyhájából került az udvarra, ott ugyanis a közelmúltig is tartottak a felújítási munkálatok. Ezeket még 2021 novemberében kezdték el, és a kerítésen függő molinó szerint tavaly júliusban kellett volna befejeződniük.

Bár munkavégzés láthatóan már nem folyik a felújított konyhaépületben, még mindig nem működik. A kivitelező EB Hungary Invest Kft. nettó 1,2 milliárd forintos vállalkozói díjért végezte a felújítást, a késedelmi kötbér naponta hatmillió forint, de csak húsznapos időtartamra.

Az EB Hungary Investről az Átlátszó írta meg, hogy főleg kormányzati kulturális beruházásoknál nyert sok közbeszerzést, de a economx.hu szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tenderein is jól szerepelt.

Kerestük a kórházat és az Országos Kórházi Főigazgatóságot, hogy megtudjuk, mennyire tartják szakszerűnek és higiénikusnak a hulladék ily módon történő tárolását, illetve mikor tervezik elszállíttatni. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház egyik udvara 2023. szeptember 11-én
A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház egyik udvara 2023. szeptember 11-én
  • 16x9 Image

    Kósa András

    Kósa András a Szabad Európa főmunkatársa. 2001 óta újságíró, az elmúlt bő húsz évben volt a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet, a Hír Televízió és a Népszava munkatársa. Ezenkívül dolgozott a hvg.hu politika rovatának vezetőjeként és a tulajdonosok által 2022 augusztusában megszüntetett azonnali.hu főszerkesztőjeként is.

XS
SM
MD
LG