Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hamarosan kezdődik a regisztráció alapú oltás Magyarországon


A Pizer-BioNTech koronavírus elleni oltószer ampullái Csehországban
A Pizer-BioNTech koronavírus elleni oltószer ampullái Csehországban

Ismét ezer fölött a napi új fertőzésszám, az aktív fertőzöttek száma 97 752. Eddig 175 283 fő kapott oltást, közülük 37 727 fő már a második oltását is. A jövő hét elejétől elkezdődik a regisztráció alapú oltás.

1459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 364 909 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg, így a koronavírusos elhunytak száma 12 374 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 254 783 fő, az aktív fertőzöttek száma 97 752 főre csökkent. 3 649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 175 283 fő kapott oltást, közülük 37 727 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárul, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek jövő héten.

Indul a regisztráció alapú oltás

A jövő hét elejétől új szakasz indul, elkezdődik a regisztráció alapú oltás, jelentette be a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban. Orbán Viktor azt mondta, "az oltás jól halad", az egészségügyi dolgozók oltásával végeztek, most a szociális otthonokban élők és dolgozók vannak soron, és a hét végéig az ő oltásukkal is végeznek. Arról is beszélt, hogy a nyitás kérdéseivel egyelőre nem lehet foglalkozni, most a "vakcinabeszerzésre kell összpontosítani".

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG