Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Három nap alatt 4600-nál több Covid-fertőzött Magyarországon


Látogatók várakoznak a nyitásra a Fővárosi Állat- és Növénykert bejáratánál 2021. május 1-jén
Látogatók várakoznak a nyitásra a Fővárosi Állat- és Növénykert bejáratánál 2021. május 1-jén

Április 8-a óta 4657 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, három nap alatt hatvanan haltak bele a vírus okozta betegségekbe. Csehországban feloldják a kötelező maszkviselést a buszokon és a vonatokon.

Az újonnan regisztrált fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.872.664 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, az elhunytak száma 45.781 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 95.067. Kórházban 1755 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 48-an vannak lélegeztetőgépen.

Csehországban feloldják a kötelező maszkviselést a buszokon és a vonatokon

Április 14-i hatállyal feloldják a koronavírus-járvány nyomán kötelezővé tett, FFP2-es maszkviselésre vonatkozó szabályokat a buszokon és a vonatokon Csehországban. Vlastimil Válek cseh egészségügyi miniszter a cseh közszolgálati televíziónak a járványügyi körülményeket ismertetve elmondta, hogy a kórházakban fokozatosan javul a helyzet, miközben a fertőzöttek száma is apad.

A húsvéti utazási szezonra a prágai vezetés már feloldotta a beutazási korlátozásokat. A maszkviselés azonban továbbra is kötelező marad az egészségügyi, illetve az idősápoló létesítményekben. A legfrissebb adatok szerint az utóbbi egy hétben átlagosan 295 új fertőzött jutott százezer lakosra.

A csaknem 11 millió lakosú Csehországban a járvány 39.872 emberéletet követelt kitörése óta, csaknem hatezerrel kevesebbet, mint Magyarországon.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG