Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Ellenzéki vezető: Az egész 2024-es választás rámehet a 99 Mozgalomhoz érkezett adományok ügyére


Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városházán 2022. április 13-án
Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városházán 2022. április 13-án

Bizalmi válságot okozhat az ellenzékben a 99 Mozgalomhoz befolyt több száz millió forint adomány. Gyermekétkeztetési Alapítvány: Egymillió felnőttnek és kétszázezer gyermeknek nem jut elegendő ennivaló. Hágában már készülnek az ukrajnai háborús bűncselekményekkel kapcsolatos perekre.

Bizalmi válságot okozhat az ellenzékben a 99 Mozgalomhoz befolyt több száz millió forint adomány

Van olyan ellenzéki vezető, aki szerint „az egész 2024-es választás rámehet” arra, ha nem derül ki pontosan, kiktől érkezett az a több mint ötszázmillió forintnyi adomány, amelyet Karácsony Gergely 99 Mozgalma használt fel az előválasztási kampányban. Az ellenzéki pártok reakcióit kérdeztük a most nyilvánosságra került ügyről.

Gyermekétkeztetési Alapítvány: Egymillió felnőttnek és kétszázezer gyermeknek nem jut elegendő ennivaló

Szomorú statisztikákat osztott meg nemrégiben a fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Gyermekétkeztetési Alapítvány. A szervezet szerint ma Magyarországon kétszázezer olyan gyermek lehet, aki nem részesül elégséges étkezésben, és csaknem egymillió felnőttet is érint ez a probléma. A kecsup.hu friss riportjából az is kiderül, hogy Bács-Kiskun vármegye kiemelt színtere az alapítvány élelmiszer-szegénység elleni küzdelmének.

Hágában már készülnek az Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekményekkel kapcsolatos perekre

Az ukrán főügyész úgy fogalmazott, hogy nem csak az oroszok által elkövetett háborús bűnök bizonyítékainak rendszerezése és tárolása lépett szintet; ezek birtokában már ügyészi stratégiát is fel fognak állítani. Ezeknek a stratégiáknak a gyakorlati alkalmazására azonban még várni kell, mert van olyan bűncselekmény, amelynek elbírálására még nincs megfelelő bíróság.

Építészeti államtitkár: „Ha nem lépünk szigorúan, lemondunk a Balatonról”

Új időszámítást, szigorúbb szabályokat ígér a balatoni építkezéseknél Lázár János minisztériuma. Lánszki Regő államtitkár szerint nincsenek elkésve. Eközben újabb építkezések – most épp a Balaton közepén – borzolják a helyiek idegeit. Min változtat, ha mostantól nem lehet átminősíteni a strand- és parkbesorolást, ha külterületet nem lehet belterületbe vonni, vagy ha lesz egy balatoni főépítész? Ezeknek járt utána Benyó Rita kétrészes riportsorozatában.

Egyes falusi iskolákból két-három tanító is hiányzik: egyre nehezebb a helyzet Baranyában

A június végi adatok szerint Baranyában elsősorban a vármegye nyugati, szegényebb területeit érinti a pedagógushiány. A szigetvári tankerületben például kétszer annyi a meghirdetett pedagógusi állás, mint a közel négyszer annyi tanulóval rendelkező pécsi tankerületben.

Leállította Mészáros Lőrinc cége a Szeged–Röszke vasútvonal felújítását

A V-Híd a kivitelezés során felmerült műszaki és technikai problémákra hivatkozva állíttatta le június 30-tól határozatlan időre a munkálatokat az alvállalkozókkal, akiket arra utasítottak, hogy tegyék meg a szükséges állagmegóvó, vagyonvédelmi, illetve balesetvédelmi és biztonságtechnikai intézkedéseket. Ezt követően információink szerint teljesen levonulnak a munkaterületről.

Amit még tudni érdemes

Trükközve, a szakbizottságot megkerülve készültek Orbánék a CT- és MR-vizsgálatok államosítására (Népszava)

A jövő évi költségvetési törvénybe az utolsó pillanatban kerültek bele az egészségügyet érintő, jelentős módosítások.

A magyarok 72 százaléka szeretné, ha bevezetnék az eurót (Telex)

Magyarországon az emberek 72 százaléka szeretné, ha bevezetnék az eurót, de csak a megkérdezettek 24 százaléka szerint áll erre készen az ország – derül ki az Eurobarométer néhány napja publikált kutatásából.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG