Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Fegyverként használják a gondnokságba vételt a kellemetlenkedő állampolgárokkal szemben


Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Bosszúfalvak Magyarországon: túl sokat kértek, ezért gondnokság alá akarták őket venni. Faix Csaba: Ugyanazt mondjuk, amit Orbán, hogy hagyják békén a gyermekeket. Dr. Apostol János: „Az emberi hülyeség ellen nagyon szeretek harcolni.”

Bosszúfalvak Magyarországon: túl sokat kértek, gondnokság alá akarták őket venni

A hatalom fegyverként használja a gondnokságba vételi eljárást, ha kellemetlenkedő állampolgárokkal találja szemben magát. A szabolcsi Magyon zaklatásként élte meg egy jegyző, hogy egy férfi túl kíváncsi volt, és néhány hónap alatt tíz közérdekű adatot kért tőle, ezért inkább megpróbálta cselekvőképtelen elmebeteggé nyilváníttatni. Egy csurgói nő pedig túl sokat panaszkodott a hivatalban, és egyszer hangosan szidta a dolgozókat. Az ügy vége: őt is megpróbálták gondnokság alá vetetni.

Faix Csaba: Ugyanazt mondjuk, amit Orbán – hagyják békén a gyerekeket!

A Budapest Brand vezérigazgatója, volt televíziós újságíró szerint a kormány kommunikációjában az a választóvonal, hogy lesz-e magyar családokra és gyermekekre épülő, széles körű gyűlöletkampány, vagy sem, a könyvek fóliázásáról pedig úgy véli, az csak a jéghegy csúcsa. A melegekkel itt ugyanaz történik szerinte, mintha Romániában törvény születne arról, hogy minden könyvet, amelyben magyar szereplő van, be kell fóliázni és külön polcra kell tenni.

Dr. Apostol János: „Az emberi hülyeség ellen nagyon szeretek harcolni”

„Az egyetemen először volt, aki tanárnak hitt, aztán később megszokták” – mondja dr. Apostol János orvos, aki korábban informatikai szakemberként dolgozott. Negyvenéves elmúlt, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve beiratkozott az orvosi egyetemre. Sikeresen el is végezte; mindezt úgy, hogy diszlexiával és diszgráfiával küzd. Most az ötvenes éveiben jár, rezidensként dolgozik egy vidéki kórházban. Azt mondja: sok tekintetben segítette, hogy nem fiatalon kezdte el a pályát, így ugyanis sok mindenről kiforrottabb véleménye van. Dr. Apostol János podcastsorozatunk, a Szelfi vendége volt.

„Nem lehet minden évben csupán túlélni” – Utolsó évadát kezdi meg az Átrium

A színház közössége közleményben jelentette be, hogy a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán befejezik az Átriumban zajló színházi tevékenységüket. Azt írják, be kellett látniuk, nincs remény arra, hogy méltó és kiszámítható környezetben folytassák a munkát.

Ukrajna új fekete-tengeri útvonalat használhat a gabonaszállításhoz

Ukrajna azt fontolgatja, hogy újonnan tesztelt, háborús, fekete-tengeri exportfolyosóját használja a gabonaszállításokhoz, miután előző héten először sikerült kijuttatni egy hajót ezen az útvonalon.

Amit még tudni érdemes

Reggel 6-kor volt házkutatás az egyik leggazdagabb magyar apjánál, meg is gyanúsították (24.hu)

A Jellinek Dániel milliárdos üzletember érdekeltségében álló Indotek Csoport két cége fiktív számlákat fogadott be az elmúlt évek egyik legnagyobb számlagyárától, amely a gyanú szerint 19 milliárd forint áfáját tüntette el néhány év alatt. Az érintett vállalatok egyikét az üzletember 72 éves apja vezette, aki gyanúsított lett.

Szijjártó már ellenjegyezte Sándor Fegyir befogadónyilatkozatáról a határozatot (ATV)

Jóváhagyta a külgazdasági és külügyminiszter is a kijelölt budapesti ukrán nagykövet befogadónyilatkozatáról szóló határozatot, így Sándor Fegyir hamarosan megérkezhet.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG