Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Jelentős összegeket fordít a kormány az európai közvélemény befolyásolására


Alvino-Mario Fantini a The European Conservative példányával az őszi lapszám bemutatóján a Batthyány Lajos Alapítvány színháztermében
Alvino-Mario Fantini a The European Conservative példányával az őszi lapszám bemutatóján a Batthyány Lajos Alapítvány színháztermében

Több mint 1,6 milliárdba került a magyar adófizetőknek egy angol nyelvű jobboldali hírportál. John O’Sullivan: Orbán Viktor úgy tekint a háborúra, mint egy hurrikánra vagy lavinára. Fémkereskedők: Nem Brüsszel, hanem a következő generáció várna el felelős hulladékgazdálkodást.

Több mint 1,6 milliárdba került a magyar adófizetőknek egy angol nyelvű jobboldali hírportál

Meghatározó hírportállá és az európai uniós jobboldal kulcsintézményévé szeretne válni a Fidesz-közeli The European Conservative. A folyóiratot kiadó cég a magazinra, az online hírszolgáltatás beindítására és a brüsszeli szerkesztőségére eddig nagyjából 1,6 milliárd forintot kapott egy alapítványtól, amely a magyar adófizetők pénzét költi.

John O’Sullivan: Orbán Viktor úgy tekint a háborúra, mint egy hurrikánra vagy lavinára

Jó példa lehet Oroszországgal kapcsolatban is a háború utáni időszakra nézve, ahogy a győztes nyugati hatalmak kezelték Németországot 1945-öt követően – szögezte le lapunknak adott interjújában John O’Sullivan brit konzervatív újságíró, a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió volt alelnöke.

Fémkereskedők: Nem Brüsszel, hanem a következő generáció várja el a felelős hulladékgazdálkodást

Miután a kormány a Molnak adta a hazai hulladékgazdálkodás nagy részét, hatalmasat fordult a világ. Az eddig önállóan tevékenykedő cégeknek el kellett dönteniük: aláírnak vagy tönkremennek. Szlávik Mónika, a Magyar Fémkereskedők Szakmai Egyesületének elnöke volt podcastunk vendége.

Rogán Antal hivatala három hónap alatt 21 milliárd forint értékben szerződött kommunikációra

Ismét a NER kedvenc médiavállalkozója, Balásy Gyula vállalatai kaphatták a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól a kormányzati megbízásokat. A legnagyobb értékben, 4,6 milliárd forintért az MVM Csoport 2023–2025. évi komplex kommunikációs és rendezvényszervezési feladatainak ellátására szerződtek.

A Mercedes csak kézmosáshoz és a légkondikhoz használ majd vizet az akkumulátorüzemében

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közölte, hogy nem tervezi akkumulátorcella-gyártó üzem létrehozását Kecskeméten. Egy nagyfeszültségű akkumulátorrendszerek beszerelésére szolgáló épületet hoznak létre, amelynek vízfogyasztása előreláthatóan napi 25-30 köbméter körül alakul majd, ami csupán csekély mértékben növeli a telephely jelenlegi vízfogyasztását. Kiemelték: a gyár új épületei zöldenergiával fognak működni, tetejükre nagyméretű napelemrendszert telepítenek.

Lépett a kerület, mert nagy múltú budai sportpályát érinthet az állami ingatlanok eladási hulláma

A II. kerületi MSZP-s polgármester a sajtóban megjelent hírek után úgy döntött, hogy helyi védelem alá helyezi a pasaréti Pénzügyőr sportpályát. A kerületi Fidesz-frakció vezetője, aki nemrégiben lett a Pénzügyőr Sportegyesület elnöke, tagadta az eladásról szóló híreket, és hangsúlyozta, hogy megmarad a sportpálya.

A kormány mégsem ad pénzt a szegedi gyermeksürgősségi fejlesztésére

Nem lesz pénz a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi és Traumatológiai szárnyára. Egyelőre Gyulára vagy Kecskemétre kell vinni a környéken balesetet szenvedő gyerekeket. Az épületre 4,3 milliárd forintot szántak volna, azonban most forráshiány miatt egyszerűen megszűnt a szerződés. Összehasonlításképpen: a szeged–csanádi egyházmegye új, négycsillagos sportszállodája nemrég 3,8 milliárd forintra drágult az EU-s közbeszerzési értesítő szerint.

Amit még tudni érdemes

Törölték az óriási vagyonokat rejtő magántőkealapok gazdáit a NAV adatbázisából, miután a Direkt36 cikket írt róluk (Direkt36)

A lap cikkének megjelenése óta a magántőkealapok teljesen eltűntek az állami adatbázisból. Törölték azokat is, amelyek korábban még szerepeltek benne.

370 milliót kaptak Dzsudzsákék a győri egyetemtől a cégükért (24.hu)

A győri Széchenyi István Egyetem kuratóriuma hagyta jóvá az üzletet, amelyben ekkor még tag volt a focista közeli barátja, Szijjártó Péter is.

Budapest nagyon mélyen van anyagilag, már mínusz nyolcmilliárdon áll a fővárosi működési hitelszámláló (Népszava)

Többet visz el az állam a fővárostól, mint amennyit ad, kormányzati sarc nélkül tavaly jelentős működési többlet jött volna ki – mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG