Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Népszerű a NATO, de kiugróan erős a fogékonyság az oroszpárti narratívákra Magyarországon


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval Moszkvában 2022. július 21-én
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval Moszkvában 2022. július 21-én

Friss felmérés mutatja a kormánymédia hatását az oroszbarát hangulatra. Andorrától a 0–4-ig – a magyar foci 13 éve az Orbán-rendszerben. Több tízmilliárd eurót kérhet Ukrajnának az Európai Bizottság a következő négy évben.

Friss felmérés mutatja a kormánymédia hatását az oroszbarát hangulatra Magyarországon

Magyarországon viszonylag erős a Nyugat-ellenes hangulat, amit a többi régiós országgal ellentétben a kormány és a fősodratú média is terjeszt. A magyarok bíznak a NATO-ban és az EU-ban, a Magyar Honvédségben viszont egyáltalán nem, és a kormány népszerűsége is visszaesett a tavalyi választás óta – derül ki egy friss felmérésből.

Andorrától a 0–4-ig – a magyar foci 13 éve az Orbán-rendszerben

A meglepő andorrai vereségtől eljutottunk odáig, hogy egy évvel ezelőtt idegenben vertük az angolokat. Kétszer jutottunk ki az Eb-re, a Fradi Európa-kupa-résztvevő, megújultak a stadionok és az edzőpályák – ezek alapján mintha minden rendben lenne, pedig a sok-sok milliárd focira költött közpénz szakértők szerint egyelőre kevés valódi változást hozott, sok szempontból továbbra is rosszul áll a magyar foci. A Szabadonban bemutatjuk a magyar foci 13 évét az Orbán-rendszerben.

Több tízmilliárd eurót kérhet Ukrajnának az Európai Bizottság a következő négy évben

Több tízmilliárd eurót szán az Európai Bizottság a folyó hétéves keretköltségvetés hátralévő részében Ukrajna támogatására, amihez részben a büdzsé által garantált újabb közös kötvénykibocsátás, részben pedig a tagállamok többletbefizetésén alapuló új ukrán tartalék nyújtaná a fedezetet.

PDSZ: Tömény hazugság, amit Gulyás Gergely állít a szakszervezetekről

Nem a státusztörvény ellenzői, hanem a kormánypárti képviselők nem ismerik a javaslatot, ha azt állítják, hogy életpályamodellt tartalmaz – mondta a szakszervezet ügyvivője. Nagy Erzsébet szerint a törvényjavaslatban egy fillér béremelés nincs, és növeli a munkaterheket. Döbbenetesnek nevezte a miniszter nyilatkozatát az évi tízszázalékos béremelésről, ha nem kapják meg az EU-s pénzeket.

Megvan az első áldozata a védőnői hálózat államosításának: bezár a gyöngyösi anyatejgyűjtő

Ugyanabban az épületben van az anyatejgyűjtő állomás, mint a védőnői szolgáltatás, amelyet júliusban államosítanak. Az önkormányzatnak túl nagy anyagi teher lenne egyedül az anyatejgyűjtőt fenntartani, az állomás mellett érvelők szerint azonban máshol is spórolhatna az önkormányzat.

Navalnij újabb harminc év börtön elé néz, zárt ajtók mögött folyik az új per

A bebörtönzött orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij újabb három évtizedet tölthet rács mögött a szélsőségesség vádjával június 19-én elkezdődött új per eredményeként. A tárgyalás a moszkvai városi bíróság döntése alapján zárt ajtók mögött folyik.

Amit még tudni érdemes

Megkésett a kormány „akcióterve”, hatására nem lesz inflációt mérséklő árcsökkenés (Népszava)

Maximálja a cégek áramszámláját a kormány, a SZÉP-kártyát újra lehet használni a boltokban – ennyi a kormány újabb gazdasági „akcióterve”.

A magyarok kétharmada befogadná a háború és üldöztetés elől menekülőket (Telex)

Az embereknek lehetőséget kell adni arra, hogy többek között Magyarország területén menedéket találjanak a háború vagy az üldöztetés elől – ezzel a kijelentéssel a magyarok közel kétharmada ért egyet az Ipsos felmérése szerint.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG