Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Tovább gyengült idén az Európai Unió támogatottsága Magyarországon


Újabb Brüsszel-ellenes plakátkampány Magyarországon
Újabb Brüsszel-ellenes plakátkampány Magyarországon

Eurobarométer: Csökkent az EU-tagságot jó dolognak tartók száma Magyarországon. Megtripláznák a világ atomerőmű-potenciálját az amerikaiak, és ez a magyar kormánynak is tetszik. Szuverenitás – Tulajdonképpen mit akar a Fidesz megvédeni, és kitől?

Eurobarométer: Csökkent az EU-tagságot jó dolognak tartók száma Magyarországon

Tízből négy magyarban pozitív, míg ötben inkább semleges kép él az EU-ról, eközben öt százalékponttal csökkent március óta azok száma, akik jónak tartják Magyarország tagságát a közösségben – derült ki a szerdán közzétett, legújabb Eurobarométer-felmérésből. Az EU teljes lakossága körében átlagosan tízből hatan tartják jónak országuk tagságát.

Tripláznák a világ atomerőmű-potenciálját az amerikaiak, és ez a magyar kormánynak is tetszik

Rég ismert tézis, hogy a klímasemlegesség eléréséhez rengeteg energetikai célú beruházáson keresztül vezet az út. Az viszont új, hogy a szektor dekarbonizációját soha nem látott tempóban és mennyiségben építendő atomerőművektől várhatná a világ. Dubajból, az ENSZ jelenleg is zajló globális klímacsúcsáról ezt üzenték.

Szuverenitás – Tulajdonképpen mit akar a Fidesz megvédeni, és kitől?

Az előző század a nemzeti szuverenitás elvesztéséről, a századvég a visszaszerzéséről, a mostani évtized pedig a szuverenitás megtartásáról szól – jelentette ki Orbán Viktor a szuverenitás védvonalait állandó ostrom alatt tartó, sötét erőkről beszélve. Az Országgyűlés már a napokban elfogadhatja a sokak szerint a társadalmi nyilvánosság további felszámolását célzó szuverenitási javaslatcsomagot. A Sztoriban friss adásában Kerényi Györggyel beszélgettünk többek között arról, hogy mit is jelent a szuverenitás, mitől kell megvédeni, és hogy miről és kinek szól a Fidesz javaslatcsomagja.

Városból vidékre – önellátó családoknál jártunk; 4. rész: Élő-hely tanya

Van, aki hagyományból, mások spórolásból, hitből vagy környezettudatosságból, valamint van, aki a klímaváltozás miatt vág bele az önellátó életmódba. Sokan vannak Magyarországon is. Sorozatunkban olyan családokat mutatunk be, akik erre az útra léptek.

Visszavonta a kormányhivatal a Magyar Rádió egykori épületegyüttesére kiadott bontási engedélyt

A bontási engedély visszavonására megadott indok, hogy a VIII. kerületi önkormányzat november 7-én helyi védelem alá helyezte a tulajdonában lévő épületet, ezt pedig a kormányhivatalnak figyelembe kellett volna vennie, amikor megadta a bontási engedélyt – tájékoztatott Józsefváros polgármestere.

Az idő mindenkinek az ellensége lett, de most már inkább a németeknek dolgozik

Miközben az ENSZ dubaji klímacsúcsán több európai ország is helyeselte a napokban azt az amerikai kezdeményezést, amelynek alapján drasztikusan felértékelnék a nukleáris energia fontosságát a 2050-es klímasemlegesség elérése céljából, Németország első atomerőmű-mentes tele előtt áll. Kiderülhet végre, hogy tévedtek-e a németek.

Amit még tudni érdemes

Jön föl az európai radikáljobb, Orbán Viktor csatlakozik elvbarátaihoz – mutatjuk, miért (Válasz Online)

Több magyar kormánypárti forrás is megerősítette a lapnak, hogy nem az elképzelteknek megfelelően alakul a viszony az ECR-rel.

Egyetlen ponton okozhat kellemetlenséget a magyar kormánynak az új uniós médiaszabályozás (24.hu)

Nagyobb hatalmat kaphatnak a városok a média támogatásában, ami menekülő útvonalnak akár jó is lehet majd a magyar kormány számára. Hiába változtatna sokat az új szabályozás, nem sok konkrét eszközt tartalmaz.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG