Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Életfogytiglant kapott Hasszán F. első fokon


Hasszán F. egyik tárgyalása 2019. november 13-án.
Hasszán F. egyik tárgyalása 2019. november 13-án.

Bűnösnek találta első fokon a bíróság a 2018-ban a Liszt Ferenc reptéren elfogott Hasszán F.-et, életfogytiglani börtönre ítélték. A vád és a védelem is fellebbezett.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte és örökre kiutasította Magyarország területéről a magyar bíróság első fokon Hasszán F.-et, írja a Telex.

Hasszán F.-et 2018. december 28-án fogták el a Liszt Ferenc repülőtéren, amikor egy másik nőt a felesége papírjaival akart volna hamisan igazolni. Amíg viszont a kitoloncolására várt, a háttérben zajló nemzetközi nyomozás során kiderült, hogy valószínűleg az Iszlám Állam tagja lehetett.

A most 28 éves férfi a vád szerint 2015-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz, kivégzésekben működött közre, többet személyesen vezetett.

A bíróság több tanút meghallgatott, mindegyik felismerte Hasszán F.-et, és a férfi apján kívül mindegyikük egyértelműen az Iszlám Állam egyik középvezetőjének állította a férfit.

Hasszán F. az ítélethirdetésen 2020. decemeber 3-án.
Hasszán F. az ítélethirdetésen 2020. decemeber 3-án.

"Mindenki tudta, hogy csatlakozott az Iszlám Államhoz"

- idézte az egyik tanút korábban a 444.hu, egy akkor Belgiumban élő szíriai szomszédját. Az ő elmondása alapján például Hasszán F.-ék csoportja elhurcolta az unokatestvérét, és kivégezte. A fiút lelőtték, a fejét levágták, ezzel pedig az elmondása alapján Hasszán F. pózolt is.

Az igazságügyi elmeszakértő szerint Hasszán F. épelméjű. De a vizsgálat szerint beilleszkedési zavarokkal küzd, befolyásolható és hajlamos teátrális, hisztérikus megnyilvánulásokra, gyakran problémásan viselkedik, flegma volt az orvossal, analfabéta és az alapvető tisztálkodást sem ismeri.

A vád tényleges életfogytiglanért, a védelem felmentésért fellebbezett, így ez az ítélet nem jogerős.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG