Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hat fővárosi kerület nem kap rezsitámogatást a kormánytól


Az ellenzéki vezetésű Szeged is a támogatott városok között van, csaknem 1,3 milliárd forintot kap
Az ellenzéki vezetésű Szeged is a támogatott városok között van, csaknem 1,3 milliárd forintot kap

Gulyás Gergely szerint azért nem, mert vezetőik nem egyeztettek Láng Zsolt kormánybiztossal a lehetséges támogatásról. A vidéki városok közül Debrecen kapja a legtöbb kompenzációt, de jut pénz nem fideszes vezetésű településeknek is.

Hétfőn jelentette be a Miniszterelnökség, hogy a kormány összesen 44 milliárd forintot oszt szét a városok és a kerületek között a rezsidrágulás kompenzálására. Most közzétették a listát azokról a tízezer lakos feletti önkormányzatokról, amelyek támogatást kapnak az energiaáremelkedés miatt.

A Telex szemléjéből kiderül, hogy a budapesti kerületekkel együtt összesen 156 önkormányzat – 138 városi és 17 kerületi – kap támogatást, és a legnagyobb kompenzáció, csaknem 3,18 milliárd forint, a fideszes vezetésű Debrecennek jut. Ugyanakkor az ellenzéki vezetésű Szegednek is jut 1,3 milliárd, és kap a szintén ellenzéki Miskolc, Eger, Szombathely, Tatabánya, Érd, Szentendre, Vác és Jászberény is. Hódmezővásárhely viszont kimarad a pénzosztásból.

A Fővárosi Önkormányzat külön nem kap támogatást. A budapesti kerületek közül Csepel kapja a legtöbbet, 762 millió forintot, azonban hat ellenzéki vezetésű kerület, Óbuda (III. kerület), Újpest (IV. kerület), a Baranyi Krisztina vezette Ferencváros (IX. kerület), Újbuda (XI. kerület), a Rákospalotát, Pestújhelyt, Újpalotát magába foglaló XV. kerület, és Pestszentlőrinc-Pestszentimre, azaz a XVIII. kerület egy fillér támogatást sem kap, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azért, mert vezetőik nem egyeztettek az ügyben Láng Zsolt kormánybiztossal.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG