Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hazavárunk Alapítvány: „Börtön helyett azt mondják, a férjem elment külföldre dolgozni, vagy katonának”


Hazavárunk Alapítvány: „Börtön helyett azt mondják, a férjem elment külföldre dolgozni, vagy katonának”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:44:26 0:00
Közvetlen elérés

A Hazavárunk Alapítvány tíz éve törődik a börtönárvákkal és stigmatizált családjukkal. Hetven olyan családdal dolgoznak együtt, akiket egészen addig támogatnak, amíg a családtagjuk ki nem szabadul. Azt mondják: eddig azért nem tiltották ki az intézetekből őket, mert nem politizálnak.

Magyarországon körülbelül 17 ezer ember van börtönben, azonban az elmúlt években a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága gyakorlatilag kitiltotta a civil szervezeteket a hazai börtönökből. A civilek szerint azóta nem tudni, mi folyik a rácsok mögött.

A Hazavárunk Alapítvány tíz éve törődik a börtönárvákkal és stigmatizált családjukkal. Hetven olyan családdal dolgoznak együtt, akiket a legtöbbször egészen addig támogatnak, amíg a családtagjuk ki nem szabadul. Egy jogerős ítélet nemcsak az egyénnek börtön, hanem a családjának is – mondják a szakemberek. Az alapítvány munkatársai szerint eddig azért nem tiltották ki őket az intézetekből, mert alig adnak interjút és nem politizálnak. A Szelfiben Pertzel Hajnalkával, az alapítvány szakmai vezetőjével, Kovács Éva addiktológussal, Babós Emese pszichológussal és Mócz Zoltán mentorral beszélgetünk arról, hogy miben és hogyan tudnak segíteni a rácsokon innen és túl.
XS
SM
MD
LG