Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hét bevándorló meghalt egy balesetben Mórahalmon


Rendőrök a baleset helyszínén Mórahalmon 2021. december 14-én
Rendőrök a baleset helyszínén Mórahalmon 2021. december 14-én

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító teherautó hétfő éjszaka Mórahalmon, a jármű hét utasa életét vesztette, négyen megsérültek.

A hatóságok tájékoztatása szerint a baleset 2021. december 13-án 23 óra 40 perc körül történt, miután a szerb rendszámú egyterű sofőrjét a rendőrök igazoltatni próbálták. A férfi erre nagy sebességgel megpróbálta elhagyni a helyszínt.

A jármű ekkor egy háznak csapódott, és felborult. Az autóban a sofőr mellett tíz migráns utazott, akik közül heten a helyszínen meghaltak. A másik három utas megsérült, ahogy a sofőr is.

Utóbbit őrizetbe vették, embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indul eljárás ellene a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Helyszínelők Mórahalmon 2021. december 14-én
Helyszínelők Mórahalmon 2021. december 14-én

Az embercsempészés bűntett alapesetben egytől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – írta a Police.hu.

A nyugat-balkáni migrációs útvonalon keresztül az Európai Unióba tartó bevándorlók száma idén csaknem megduplázódott a közösség part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) jelentése szerint. Az itt érkezők legnagyobb csoportját a szíriai és afgán állampolgárok teszik ki.

XS
SM
MD
LG