Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hiába a törvény, ha nincs, aki betartassa - Több állatmentő civil szervezet is bedőlhet a drága üzemanyag miatt


Hiába a törvény, ha nincs, aki betartassa - Több állatmentő civil szervezet is bedőlhet a drága üzemanyag miatt
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:26:45 0:00

A rezsiszámlájuk az egekben, nincs megtakarítás a zsebükben, de közben tömegével mentenének rossz körülmények között tartott vagy megkínzott állatokat, csak éppen a drága üzemanyag miatt nem tudnak. A Tetovált Állatmentők vezetője szerint nem csak ők vannak rossz helyzetben.

Tizenhét éve küzd az állatokért, de lassan feladja. A januárban életbe lépett minden eddiginél szigorúbb állatvédelmi törvény szerinte jó, csak hiába a törvény, ha nincs aki betartassa. De nem csak emiatt vonulna vissza a Tetovált Állatmentők alapítója, hanem azért is, mert úgy látja: civil szervezetként nem tudnak olcsón tankolni, drága üzemanyagra meg nincs pénzük, így valószínűleg az állatok mentésére sem lesz. És ezzel nem csak ők vannak így az országban.

Perédi Gergely 11 éve alapította meg a Tetovált Állatmentőket. Évente 200-250 olyan négylábút mentettek meg, akiket nem megfelelően tartottak vagy kínoztak a gazdáik. A civil szervezet vezetője úgy látja: egyre nehezebb a feladatuk, a hatóságok nem segítenek nekik, sőt sokszor hátráltatják is őket.

XS
SM
MD
LG