Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nyár végéig marad a hitelmoratórium, keddtől újra fizetős a parkolás


Húszezer forintos bankjegyek 2016. szeptember 10-én
Húszezer forintos bankjegyek 2016. szeptember 10-én

Változatlan formában fenntartja a hitelmoratóriumot a kormány augusztus 31-ig – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely. A kormány szerint pünkösd vasárnapra meglehet az ötmillió beoltott.

A kormány szerdán tárgyalt az újabb lazításokról, amelyek az ötmillió beoltott elérése – a kormány számításai szerint pünkösd vasárnap után – léphetnek életbe. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón a fontosabb döntéseket ismertette, a részletekről Orbán Viktor miniszterelnök beszél pénteken a közmédiában.

Amit már most tudni:

  • A hitelmoratóriumot a jelenlegi szabályok szerint meghosszabbítják augusztus 31-ig, a kormány ennek lejárta után is szeretne egy hosszabb átmeneti időszakot.
  • Pünkösd vasárnap éjféltől nem hosszabbítják meg az ingyenes parkolást, a pünkösd hétfői ünnepnap után, azaz május 25-től, jövő keddtől fizetni kell a parkolásért.
  • Magyarország nem vesz részt az újabb brüsszeli vakcinabeszerzésben.

Ez utóbbi bejelentés egy nappal azután hangzott el, hogy az Európai Bizottság aláírta a harmadik szerződést a Pfizer és BioNTech vállalatokkal az összes uniós tagállam nevében, további 1,8 milliárd adag, koronavírus elleni oltóanyagot lekötéséről a 2021 vége és 2023 közötti időszakra.

Gulyás Gergely a kormányinfón egyebek között azt mondta, hogy a jövő év végéig több mint tízmillió vakcina áll majd rendelkezésre, ezzel a kormány becslései szerint 5,5-6 millió beoltottig el lehet jutni. Ha szükség lesz újraoltásra, lesz hozzá keleti és nyugati vakcina is, jövő év második felétől pedig termel majd a debreceni vakcinagyár.

XS
SM
MD
LG