Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hivatalosan bejelentették, ki veszi át Novák Katalin feladatait


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én.

Megjelent csütörtökön a Magyar Közlönyben, hogy a családügyeket a jövőben a Miniszterelnökséget vezető miniszter viszi.

A Magyar Közlönyből kiderül, hogy hatályát veszti a családokért felelős tárca nélküli miniszter feladat- és hatáskörébe tartozó jogszabályok meghatározásáról szóló kormányrendelet. Így vélhetően ebben a kormányzati ciklusban ez már nem lesz önálló miniszteri terület.

A feladatok átadására azért volt szükség, Orbán Viktor karácsony előtt bejelentette, hogy a kormány Áder János helyére Novák Katalint akarja új köztársasági elnöknek. A köztársasági elnök ugyanis nem maradhat két ciklusnál tovább. Novák Katalin közölte, hogy elfogadja a jelölést és az év vége előtt lemond a miniszteri posztról.

Novák Katalin a Fidesz alelnöke volt 2017-től idén november közepéig, 2020 óta családokért felelős tárca nélküli miniszter. Három gyermeke van, végzettségét tekintve közgazdász, nemzetközi kapcsolatok szakirányon végzett a Corvinus egyetem elődjén. Önéletrajza szerint évekig végzett közelebbről nem megjelölt „francia jogi” képzést is.

XS
SM
MD
LG