Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Eduárd, a borsodi holland Fidesz-tag: "Szeretlek, Magyarország"


Eduárd, a borsodi holland Fidesz-tag: "Szeretlek, Magyarország"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:57 0:00

Egyetért Orbán Viktorral, a húsfüstölője falára egy Fidesz-plakátot szögezett ki. A holland nyugdíjas 10 éve él Abaújszolnokon, turistaparadicsomot csinálna a faluból. Imádja Magyarországot, ahol szerinte, "ha dolgozol, akkor mindened megvan".

Eduard Van Eijk 10 éve látott egy Magyarországról szóló műsort az egyik holland tévécsatornán. Megtetszett neki az ország, autóba ült, kiválasztott egy régi abaújszolnoki házat, megvette, két hónap múlva ide is költözött.

Azóta 11 házat és telket vásárolt meg a faluban, arról lehet megismerni őket, hogy mindegyik kertet szép, azonos magasságúra nyírt fű borítja. "Ez enyém porta, ez is enyém porta" - mutatta, miközben lassan gurultunk az autójával a Béke utcán.

Eduárd töri a magyart, nehezen érteni, de azt mondja ő magyarul szeret beszélni. Ha egy-egy mondatot angolul is kezdünk el, pár szó után visszavált magyarra.

Imádja Magyarországot, ahol szerinte, ha dolgozol, akkor mindened megvan. Belépett a Fideszbe, büszkén mutatja a tagkártyáját, a húsfüstölője falára egy Fidesz plakátot szögezett. Orbán Viktor politikájával teljesen egyetért, de azt mondja, Abaújszolnok nem jól működik, az emberek szegények, szennyvízelvezetés és bolt sincs a faluban.
XS
SM
MD
LG