Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Holtan találtak egy amerikai diákot Oroszországban, gyilkosság miatt nyomoznak


Catherine Serou egyetemi képzésen vett részt Oroszországban, jogot tanult.
Catherine Serou egyetemi képzésen vett részt Oroszországban, jogot tanult.

Holtan találtak Oroszországban egy fiatal amerikai nőt, aki egyetemi képzésen vett részt. Az utolsó információ az volt róla, hogy beszállt egy ismeretlen autójába. Az orosz hatóságok gyilkosság miatt nyomoznak, és őrizetbe vettek egy korábban már több bűncselekmény miatt elítélt férfit.

A 34 éves, Mississippi államból származó Catherine Serou egyetemi képzésen vett részt Oroszországban. 2019-ben költözött oda, miután eladta kaliforniai lakását, hogy annak árából tudja finanszírozni tanulmányait. Először nyelvet tanult, majd beiratkozott a Nyizsnyij Novgorod-i Lobacsevszki Egyetem jogi szakára Master képzésre.

A fiatal nő korábban tengerészgyalogosként is szolgált Afganisztánban az amerikai közszolgálati rádió (NPR) információja szerint.

„Remélem, nem rabolnak el”

Serou anyja az amerikai rádió (NPR) riporterének elmondta, lányától egy szöveges üzenetben hallott utoljára, amior azt írta: „beszálltam egy autóba egy idegennel. Remélem, nem rabolnak el”. Mint mondta, Serou egy klinikára próbált gyorsan eljutni, ahol egy fizetést kellett elintéznie, ezért fogadhatta el a fuvart egy idegen férfitól.

A nő ezután napokig nem jelentkezett, és a rendőrség nyomozást indított. Több mint 100 önkéntes fésülte át azt az erdős részt a Moszkvától keletre fekvő Nyizsnyij Novgorod mellett, ahol utoljára látták. Holttestét végül a Rys nevű helyi mentőszervezet tagjai találták meg, akik ezután részvétüket küldték Serou családjának.

Gyilkosság miatt nyomoznak

A hétvégén az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság megerősítette, hogy „egy nagyszabádú keresőakció után megtalálták a fiatal nő holttestét.” Elmondták azt is, hogy gyilkosság miatt indítottak nyomozást, és őrizetbe vettek egy gyanúsítottat.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított az a férfi-e, aki az autójával elvitte a nőt. A 40-es éveiben járó férfiról annyit közöltek, hogy már korábban is elítélték „súlyos és különösen súlyos bűncselekmények miatt”.

XS
SM
MD
LG