Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb lövöldözés a szerb–magyar határon, Horgosnál


Egy magyar rendőr áll őrt Szerbia és Magyarország határán egy ideiglenes menekülttábor közelében Horgoson 2017. február 8-án
Egy magyar rendőr áll őrt Szerbia és Magyarország határán egy ideiglenes menekülttábor közelében Horgoson 2017. február 8-án

Három embert állítottak elő, akik a gyanú szerint súlyosan megsebesítettek lőfegyverrel egy afgán férfit. Folyamatban van a terep átkutatása, ahonnan a lövöldözést hallották – írta meg a rendőrség közleményére hivatkozva a vajdasági székhelyű Szabad Magyar Szó.

A hírportál információi szerint a rendőrök év eleje óta összesen 25 puskát, illetve gépfegyvert, valamint több száz töltényt foglaltak le az illegális bevándorlók rögtönzött táboraiban. Ugyanebben az időszakban több száz olyan menekültet szállítottak el, akik közül néhány nemzetközi körözés alatt áll vagy biztonsági szempontból kockázatosnak minősül.

A Szabad Európa tényfeltáró műsora, a Szabadon is foglalkozott tavaly decemberben a horgosi helyzettel. A riportban elhangzott, hogy tavaly száznegyvenezerszer kellett megvédeniük a menekültektől a magyar határt a rendőröknek. A kormány és a rendőrség szerint is rekordot döntött a 2022-ben Szerbia felől a határkerítést ostromlók száma.

A videóriportból kiderül, hogy noha a határkerítést a magyarok védelmében építette a kormány, felállítása után 10-12 ezer ember torlódott fel Szerbia magyarok lakta falvainak közelében, és hatalmas üzlet az embercsempészet. Báthory Róbert riportját itt nézheti meg:

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG