Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb földrengés volt Horvátországban


Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök a megsemmisült épületeket és autókat nézi Zágrábban a 2020. március 22-i földrengés után
Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök a megsemmisült épületeket és autókat nézi Zágrábban a 2020. március 22-i földrengés után

Ez a mostani földrengés hasonló erősségű volt, mint a márciusi. Akkor egy ember meghalt, most sem halálos áldozatokról, sem sérültekről nem érkezett hír.

Az 5,2-es erősségű földrengés középpontja Zágrábtól, a fővárostól mintegy 50 kilométerre délkeletre volt - jelentette a Reuters a horvát állami televízióra és az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ adataira hivatkozva.

A környéket hétfő reggel fél 6 előtt 2 perccel megrázó rengés a fővárosban is érezhető volt. Sérülésről vagy károkról nem érkezett jelentés.

"Még nincs ilyen értesülésünk, de lehetséges, hogy egy ilyen földrengés anyagi károkat okoz az epicentrum környékén, amely ezúttal Petrinja közelében volt" - mondta a horvát állami rádiónak Kresimir Kuk szeizmológus.

Márciusban 5,3-as erősségű földrengés rázta meg Zágrábot, akkor egy ember meghalt, 27 pedig megsérült és jelentősek voltak az anyagi károk. Zágrábban és környékén összesen 25 ezer épület, köztük egy katedrális és a parlament is megrongálódott. A márciusi földrengést számos utórengés követte.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából
XS
SM
MD
LG