Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egyre több fideszesnek is gondot okoz a magas infláció


Varga Judit miniszter a spárgaevésről posztolt május 16-án. A zöldség épp ezt megelőzően került a hírekbe azzal, hogy kiugróan megdrágult Magyarországon
Varga Judit miniszter a spárgaevésről posztolt május 16-án. A zöldség épp ezt megelőzően került a hírekbe azzal, hogy kiugróan megdrágult Magyarországon

Az ellenzékiek és a bizonytalan pártválasztók önbevallás alapján másképp érzékelik a hazai inflációt a közvélemény-kutatásokon, mint a fideszesek. Egy friss felmérés szerint viszont már a fideszesek 39 százalékának is gondot okoz az árak kitartó emelkedése.

Pártpreferencia alapján érzékelhetik sokan a valóságot Magyarországon a Népszava számára készített Publicus-közvélemény-kutatások alapján.

A felmérés szerint például a fideszesek 68 százaléka tapasztalt jelentős emelkedést az energiaárakban, miközben a bizonytalanok 78, az ellenzékiek 86 százaléka. Az összes válaszadónak egyébként alig 28 százaléka lakik modern, energiatakarékos fűtésű, szigetelt házban.

Augusztusi felmérésükben még a kormánypárti válaszadók 27 százaléka állította csak, hogy súlyosan érinti az infláció, 61 százalékuk számára alig volt észrevehető. Most viszont már a kormánypártiak 39 százaléka mondta, hogy neki is jelentős problémát okoz az árak növekedése.

Különösen egyébként az élelmiszereknél érzékelik az emberek, hogy elszálltak az árak, itt az összes válaszadó 98 százaléka érzékelte a drágulást.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG