Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Leállt számos nagy híroldal és kormányzati portál


Elérhetetlen volt többek közt a Guardian, a Financial Times és a New York Times weboldala is. A hibát mostanra elhárították.

Világszerte elérhetetlenné vált számos nagy híroldal weboldala, köztük a CNN, az Amazon,a Bloomberg vagy a Reddit. Az érintett weboldalakra látogatókat csak egy hibaüzenet fogadja, mi szerint az adott oldal elérhetetlen. Az Egyesült Királyság kormányzati portálját is érinti a hiba.

Elérhetetlen a Financial Times oldala
Elérhetetlen a Financial Times oldala

A BBC azt írja, hogy az első jelentések szerint a Fastly felhő szolgáltatónál lehet a hiba, ami sok nagy weboldal kiszolgálója.

Frissítés: Nagyjából egy óra után kezdtek helyreállni az érintett szolgáltatások.

A Downdetector.com nevű, a kieséseket nyomon követő weboldal szerint a nagy forgalmú oldalak, köztük a Reddit, az Amazon, a CNN, a Paypal, a Spotify, az Al Jazeera és a New York Times is problémákkal küzdött. Volt amelyik pár percig állt csak le, más oldalak körülbelül egy óráig is elérhetetlenek voltak, de úgy tűnik, mostanra már helyreálltak a szolgáltatások.

A világ egyik legnagyobb felhőalapú tartalomszolgáltató, a Fastly azt közölte, hogy a problémát azonosították és javították.

A 2019-ben tőzsdére lépett, 5 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező vállalat jóval kisebb, mint például az Amazon AWS. A Fastly fő szolgáltatása, hogy segít a weboldalak forgalmát kevésbé telített útvonalakra terelni, így azok gyorsabban elérhetik a fogyasztókat.

A leállás problémákat okozhatott a COVID-19 oltásokat foglaló vagy a vizsgálati eredményeket bejelentő állampolgárok számára - számolt be a Financial Times.

A Fastly honlapja szerint a legtöbb területen nem teljes leállás, hanem „csökkent teljesítmény” volt tapasztalható. Több weboldalon hibaüzenetek utaltak a Fastly problémáira.

A népszerű tech weboldal, a Verge a Google Docs segítségével számolt be a hírekről, míg a Guardian Twitter-threadben számolt be a problémákról.

Közel 21 000 Reddit-felhasználó számolt be a közösségi médiaplatformmal kapcsolatos problémákról, míg a Downdetector.com szerint több mint 2 000 felhasználó az Amazonnal kapcsolatos problémákról tett jelentést. A Downdetector honlapja szerint az Amazon Twitch-jén is volt kimaradás.

Készült a Reuters tudósítása felhasználásával.
XS
SM
MD
LG