Akadálymentes mód

A világ 46 százalékát érdekli a kezdődő pekingi téli olimpia, derült ki az Ipsos globális, 28 országra kiterjedő felméréséből. Az egyik legkevésbé a magyarokat hozza lázba az esemény előzetesen, itt a válaszolók nagyjából harmada állította azt, hogy érdeklődik a szórakoztatóipari rendezvény iránt. A magyar válaszadók harmadát emellett egyáltalán nem is érdekli semelyik téli olimpiai sportág. Leginkább a rendező országban lelkesednek az esemény iránt, a legkevésbé Németországban.

Ellentmondásos a járványügyi helyzet megítélése. Az emberek durván fele ért egyet azzal, hogy az eseményt a járványhelyzettől függetlenül meg kell tartani a tervek szerint.

A világ 57 százaléka gondolja úgy, hogy túl sok a nemzetieskedés, nacionalizmus az olimpián. Ezt az emberek háromnegyede gondolja így Törökországban vagy Szaúd-Arábiában, a legkevésbé pedig Svédországban, a svédek nagyjából harmadát zavarja csak ez.

55 százalék tartja helyesnek, hogy sportolók nyilvánosan kiálljanak egy-egy társadalmi-politikai ügy mellett az olimpia alatt. Ezt egyébként a legkevésbé a magyarok tartják elfogadhatónak, 37 százalék mindössze.

XS
SM
MD
LG