Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Napi kampány: ismert jelöltekkel erősít a kormánypárt és Gattyán mozgalma


Fenyvesi Zoltán, a Fidesz képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 15-én.
Fenyvesi Zoltán, a Fidesz képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 15-én.

Újabb bizonyíték arra, hogy a Fidesz kényesen ügyel a billegő körzetekre; újabb vitapartner kosarazta ki Márki- Zay Pétert; megmagyarázták, miért nem volt maszk a kormányfőn a pátyi cukrászdában.

Ezentúl minden hétköznap egy cikkben foglaljuk össze az április 3-ra kiírt választás friss kampányhíreit. Így könnyen követheti a pártok és jelöltek népszerűségét célzó nyílt vagy burkolt történéseket.


Képviselőt cserélne az egyik billegő körzetben a Fidesz: a Veszprém megyei 3-as számú választókerületben nem a négy éve győztes Fenyvesi Zoltánt, hanem a volt uniós biztost, minisztert, a kétszeres kormánybiztos Navracsics Tibort indítja a kormánypárt. Ezt már december óta tudni lehetett, de a 24.hu tudósítása szerint a visszalépő képviselő egy sajtótájékoztatón el is ismerte, hogy a személycsere oka a körzet bizonytalansága, és az általa 2018-ban hozott 47 százaléknál idén többre lehet szükség a győzelemhez.

Lázár Jánossal sem vitázhat az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Márki-Zay Péter a kormányfő után saját választókerületének kormánypárti jelöltjét is vitára hívta, de a volt hódmezővásárhelyi polgármester sem áll ki vele. Lázár János szerint Márki-Zay „vitaképtelen, nem mond igazat, sértegeti a más véleményen lévőket, becsapja saját szavazóit, a gondjaira bízott település helyett csak önmagát építi, jobboldalinak mondja magát, mégis a gyurcsányi baloldal visszatéréséért küzd”.

„Nem miniszterelnökként viselkedik, hanem gasztrobloggerként”írta a Facebookon Márki-Zay Péter a kormányfő legutóbbi kampányvideóiról, amelyeken a külügyi államtitkár társaságában lángosozott és süteményt vett. Az ellenzéki összefogás vezetője szerint Orbán Viktor bármit megtesz, csak ne kelljen számot adnia arról, hogy mit tett a hazával tizenkét év alatt vagy hogyan lett Magyarország az unió egyik legkorruptabb országa.

A cukrászdás látogatás továbbra is téma: sajtófőnöke magyarázta meg, miért nem viselt a kormányfő maszkot az üzletben. Havasi Bertalan szerint Orbán Viktor evett is az ott vett süteményekből, így már nem vonatkozott rá a maszkviselés kötelezettsége. Sem a miniszterelnök, sem a kísérője nem takarta el a száját és az orrát, amikor belépett a helyiségbe.

Nem tudott jelöltet állítani a roma nemzetiségi lista élére az Országos Roma Önkormányzat, a tizenkét órás tanácskozás kiabálásba és lökdösődésbe fulladt – írja a 444.hu. Novemberben már szavaztak a jelöltről. A legtöbb voksot nem a kormánypártot támogató Lungo Drom embere kapta, a szervezet meg is támadta a döntést az Alkotmánybíróságnál. Az év elején a Népszava megjelentetett több hangfelvételt, amelyeken a romaügyi kormánybiztos tesz határozott javaslatot a listán szereplők kiválasztására.

Válogatott labdarúgóval erősítette pártját Gattyán György. Csatlakozott a Megoldás Mozgalomhoz Détári Lajos hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott magyar futballista, edző. A volt sportoló a mozgalom egyéni képviselőjelöltje lesz a budapesti 9-es választókerületben – tudta meg a Blikk.

Nem indul a választásokon a Volner Párt, mert a névadó elnök szerint nem érnék el a parlamentbe kerüléshez szükséges ötszázalékos küszöböt, a kapott szavazatokkal azonban csak a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelnék. Volner János a többi, a Jobbikból korábban kilépő politikustól is önmérsékletet kért – olvasható a HVG cikkében. Azt nem mondta meg, hogy követőik melyik pártot támogassák a választáson.

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG