Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Itthon 28 halott egy nap alatt, a csehek iskolazárásokra készülnek


Eladó maszkok Szarajevóban, Bosznia-Hercegovina fővárosában. 2020. július 3-án.
Eladó maszkok Szarajevóban, Bosznia-Hercegovina fővárosában. 2020. július 3-án.

Újabb rekordot döntött Magyarországon a halálos áldozatok száma, 24 óra alatt ezer fölötti új megbetegedést regisztráltak. Világszerte mintegy 38 millió fertőzöttről tudni. Csehországban bezárják az iskolákat, Trump visszatért a kampányba.

Egy nap alatt 28-an vesztették életüket, ez újabb negatív csúcs, közben pedig 1025 fővel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. Az összes regisztrált koronavírusos eset megközelíti a 40 ezret. Folyamatosan emelkedik a kórházi ellátásra szorulók száma is, jelenleg 1519 beteget ápolnak, közülük 160-an vannak lélegeztetőgépen.

Elmarad a karácsonyi vásár

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közleményben tudatta, hogy idén nem rendezik meg a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. A szervezők ezt azzal indokolták, hogy az előzetes szakértői számítások szerint a járvány tetőzése a novemberi-decemberi, vagyis az adventi időszakban várható. A szervezet a fővárosi operatív törzs iránymutatását figyelembe véve döntött úgy, hogy a látogatók és az ott dolgozók egészségének védelme érdekében idén nem lesz vásár.

Közel a 38 millióhoz

Világszerte már 37 745 942-en fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma 1 079 963-ra emelkedett. A járványhelyzet továbbra is az Egyesült Államokban a legsúlyosabb, ahol 7 804 047 esetet regisztráltak, és több mint 215 ezren vesztették életüket.

Brazíliában meghaladja az 5 milliót a koronavírus-fertőzéssel azonosított betegek száma. A legfertőzöttebb európai térség Spanyolország, ahol már megközelítette a 900 ezret az esetszám, Franciaországban 776 ezer fertőzöttről tudnak.

Iskolazárás jön Csehországba

Behúzták a kéziféket a csehek. Az országban november elsejéig bezárják az iskolákat, a felső tagozatok távoktatásra térnek át. A középiskolák és az egyetemek már korábban megtették ezt a lépést. Az óvodák azonban egyelőre nyitva maradhatnak. Roman Prymula egészségügyi miniszter bejelentése szerint szerdától már a megállókban is kötelező a maszkviselés, a gyülekezést pedig 6 főben maximalizálják, valamint betiltják a köztéri alkoholfogyasztást is.

A cseh egészségügyi minisztérium közlése szerint 2200 beteget ápolnak kórházban, köztük 438 súlyos esetet. Az ellátásra szorulók száma októberben megduplázódott.

Trump Covid-tesztje negatív

Ismét kampányol Donald Trump. Az amerikai elnök folytatja körútját, miután koronavírus-tesztje negatív lett. A floridai Sanfordban lépett támogatói elé, ahol igyekezett minél jobb színben feltüntetni koronavírus válságkezelésének módját. Az elnököt egyébként kísérleti gyógyszerekkel is kezelték.

„Túléltem és már immunis vagyok, ezt mondják”- közölte a tömeggel.

Az előzetes közvélemény-kutatások szerint Donald Trump jelenleg demokrata riválisa, Joe Biden mögött van.

Vakcina tesztelés stop

Felfüggesztette koronavírus elleni vakcinája tesztelését a Johnson & Johnson, miután az egyik tesztalanynál megmagyarázhatatlan mellékhatások jelentkeztek. A gyártó nem részletezte, hogy pontosan milyen tünetekről is van szó, azt azonban hangsúlyozták, az ilyen és ehhez hasonló ideiglenes leállások megszokottak a tesztelések során.

XS
SM
MD
LG