Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ivóvíz és fűtés nélkül maradtak a civilek Mariupolban


A Mariupolból evakuált hároméves Rimma egy menekülttáborban, Bezimenne településen, a Donyeck régióban, Ukrajnában 2022. március 8-án
A Mariupolból evakuált hároméves Rimma egy menekülttáborban, Bezimenne településen, a Donyeck régióban, Ukrajnában 2022. március 8-án

Az ostromlott azovi-tengeri kikötőváros, Mariupol a háború legszörnyűbb jeleneteivel szembesülhet, miután a civil lakosság napok óta ivóvíz, fűtés, alapvető higiénia és telefon nélkül szenved.

Amint megszűnt a vízellátás, az emberek elkezdtek vizet gyűjteni a patakból, vagy havat olvasztottak.

Az ukrán Vöröskereszt munkatársai igyekeznek elsősegélyt nyújtani azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, de erőforrásaik szűkösek.

„Nincs fűtés, villany, víz, gáz… Más szóval semmi sincs, háztartási cikkek sem. A vizet eső után gyűjtik össze a tetőről” – mondja Alekszej Berntsev, a mariupoli Vöröskereszt vezetője.

Az emberek föld alatti pincékben húzódtak meg, és aggódva várják a híreket az evakuálásról, miközben a túlélésért küzdenek a városban, amelynek utcáin holttestek hevernek begyűjtetlenül.

Berntsev azt mondta, hogy a segítségnyújtás mellett a helyi lakosok tájékoztatása az egyik legfontosabb feladatuk.

„Néha az információ fontosabb az emberek számára, mint az ennivaló” – fogalmazott.

Az áramkimaradások miatt számos ott élőnek nincs internete, ezért az autók rádióiból próbálnak információhoz jutni, olyan rádióadóktól, amelyek orosz vagy az oroszok által támogatott szeparatista erők által ellenőrzött területekről sugároznak.

Hogy reagáltak a hétköznapi orosz emberek az ukrán háborús képekre?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:37 0:00

XS
SM
MD
LG