Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Készenléti rendőrök gyűrűjében Jakab Péter


Jakab Péter, a Jobbik elnöke, az ellenzéki párt frakcióvezetője
Jakab Péter, a Jobbik elnöke, az ellenzéki párt frakcióvezetője

A politikus videót töltött fel szerdára virradóra a közösségi oldalára a rendőrségi akcióról, amelyről több részletben oszt meg információkat a Jobbik miniszterelnök-jelöltje. Közben a rendőrség is elmondta, miért igazoltatták a politikust.

A Facebookra feltöltött, az esti órákban készült videón a pesti alsó rakparton látható a Jobbik elnöke, amint készenléti rendőrök társaságában várakozik valamire. A felvételen, amelyen egy rendőrségi kisbusz is látható, egyetlen szó sem hallható, az sem derül ki, hogy ki videózott.

Az ellenzéki politikus csupán annyit írta közösségi oldalára szerdára virradóra feltöltött felvételhez, hogy „Az igazságot elhallgattatni, nem lehet! Részletek hamarosan...”

Reggel 9 órakor Jakab Péter újabb posztot tett fel a közösségi oldalára. Ebből az derül ki, hogy azért intézkedtek vele szemben a készenléti rendőrök, mert a politikus Orbán Viktor és Mészáros Lőrincz portréját és fölé egy feliratot vetített a Parlament falára: „Fizessenek meg a tolvajok!”

Mint írja, ezt követően igazoltatták őt a rendőrök, az intézkedés nagyjából fél órán át tartott.

"A védelmi intézkedések megsértése miatt"

Szerkesztőségünk megkereste az ügyben az ORFK-t, az alábbi választ kaptuk:

"Az Országgyűlési Őrség 2021. május 19-én 1 óra 21 perckor érkezett jelzése szerint egy ötfős társaság az Idősebb Antal József rakparton projektorral arcképeket vetít az Országház falára. A Készenléti Rendőrség közterületi járőrszolgálatot ellátó állománya 1 óra 27 perckor intézkedést kezdeményezett. Jakab Péter országgyűlési képviselő igazolta magát, majd elmondta, hogy véleménynyilvánítás céljából vetített arcképeket az Országház falára és a társaság további négy tagja a sajtó képviselője. A rendőri intézkedés az igazoltatást követően lezárult, a rendőrök tájékoztatták a képviselőt panasztételi lehetőségéről, amelyet tudomásul vett, majd mind az öten távoztak a helyszínről.

A Készenléti Rendőrség a rendőri jelentést – a védelmi intézkedések megsértése miatt – megküldi az illetékes szabálysértési hatóságnak."

XS
SM
MD
LG