Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

15 ezer új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt


Nyírbtorban fertőtlenítik egy nő karját 2021. november 24-én.
Nyírbtorban fertőtlenítik egy nő karját 2021. november 24-én.

Kissé csökkent a kórházi ápolásra szoruló, súlyosabb állapotba került fertőzöttek száma. Viszont 24 óra alatt megint meghalt a járványban majdnem száz magyar. Emellett az előző nap csaknem 15 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

A járványban elhunyt 85 fertőzött az előző nap során, jelentette az állam szerdán. Ez azt jelenti, hogy a 40.686 közvetlen halálos áldozata van eddig a járványnak a magyar állami egészségügy adatai szerint.

Emellett csaknem 15 ezer új fertőzöttet is regisztráltak, kevesebb mint 148 ezer aktív fertőzöttet tartván így nyilván az állam. Az érintettek tényleges száma azonban lényegesen nagyobb is lehet, a járvány korábbi időszakaihoz hasonlóan.

Egy kicsit csökkent viszont a kórházi ápolásra és a lélegeztetőgépre szoruló, súlyosabb betegek száma. Egészen pontosan 2645 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 208 beteget tartanak invazív lélegeztetőgépen. Egyéb járványadatokat alább talál.

Az előző nap során kevesebb mint 2 ezer ember első oltását sikerült megszervezni. Ez azért lényeges, mert velük együtt kevesebb mint 6 millió 323 ezer ember kapott legalább egy oltást az országban. Azaz a lakosság harmadához nem jutott el a gyógyszer. Három oltást pedig kerekítve 3,43 millió ember kapott.

“A legtöbb halottunk ötven év körüli nő volt”- ukrán orvosok beszámolói
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:00 0:00

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG