Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Járványszigor - Kilenc budapesti üzletet zárattak be szombat este a rendőrök


Tájékoztató feliratok Erzsébetváros bulinegyedében 2018. február 18-án.
Tájékoztató feliratok Erzsébetváros bulinegyedében 2018. február 18-án.

Valamennyi a belvárosban van, egyelőre két hétre került lakat az ajtókra a járványhelyzetben elrendelt korlátozások megsértése miatt.

A főváros V. és VII. kerületében összesen kilenc üzlethelyiséget zárt be 14-14 napra a rendőrség, amely a honlapján videót is közzétett az intézkedésekről.

Mint írják, a maszkviselés szabályainak megsértése miatt 38 emberrel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak és 11 szabálysértési eljárást indítottak. A kijárási korlátozás megsértése miatt egy embert jelentettek fel.

Ahogy arról szerkesztőségünk is beszámolt, Orbán Viktor november 3-án jelentette be a szigorításokat, amelyeknek az éjfél és hajnali 5 óra közötti kijárási korlátozás mellett része a szórakozóhelyek bezárása is. Ez a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint csak a „zeneszolgáltatást főszolgáltatásként” nyújtó helyekre vonatkozik.

Azok a helyiségek, ahol a részvétel előre megváltott ülőhelyhez kötött, kinyithatnak, ahogyan a korábbi rendelkezéseknek megfelelően a vendéglátóhelyek is nyitva tarthatnak este 11 óráig, a maszkviselési kötelezettség és a 1,5 méteres távolságtartás alól azonban ezek sem mentesülnek. A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a szabályok betartását és a korábbinál szigorúbban jár el.

XS
SM
MD
LG