Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Jelentős drágulásra kell készülniük a szülőknek a menzákon


Diákok a nyíregyházi Görögkatolikus Általános Iskola ebédlőjében 2014. május 9-én
Diákok a nyíregyházi Görögkatolikus Általános Iskola ebédlőjében 2014. május 9-én

Már zajlanak a tárgyalások a bölcsődei, óvodai és iskolai menzákat finanszírozó önkormányzatok a közétkeztető cégek között az őszi árakról. Régiótól és önkormányzattól függően 15-30 százalék között valószínű a drágulás.

Ősztől egy iskolai ebédért teljes áron 800-900 forintot, így a szülőknek az eddigi 400-500 helyett legalább 100 forinttal többet kellene majd fizetni a jelenlegi becslések szerint – írja a Világgazdaság.

Sáfár Ferenc, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége közösségi étkeztetési szekciójának vezetője egyebek között arról beszélt a gazdasági lapnak, hogy már február végére elolvadt az idei, jellemzően 6-12 százalékos áremelések hatása a közétkeztetési piacon, ahol már a múlt év végén 17 százalékos költségnövekedést érzékeltek a szereplők.

A szakember szeriont már tavasszal 30 százalék körüli áremelés lett volna szükséges és indokolt. Azóta pedig olyan mértékű a drágulás, hogy az már több céget veszteségessé tett.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG