Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Jön a vármegyebérlet és az országbérlet – megtartotta évértékelőjét Orbán Viktor


Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án
Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án

A Várkert Bazárban tartott miniszterelnöki évértékelő beszédnek két központi vonulata volt: a háború és az infláció. Míg 2022 a legnehezebb volt, addig 2023 a legveszélyesebb év lesz a rendszerváltás óta – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az inflációt az év végére egy szemjegyűre fogjuk faragni - ígérte szombati évértékelő beszédében a miniszterelnök. Addig marad az árstop, amíg az inflációt csökkenő pályára nem tudjuk állítani – jelentette ki. Orbán Viktor szerint nem szabad megijedni a rekord inflációtól – amiért most is az uniós szankciós politikát hibáztatta –, nem szabad beletörődni, hanem cselekedni kell, be kell avatkozni a gazdaságba. Folytatódik a rezsicsökkentés, a keleti országrész felzárkóztatása, és minden évben lesznek újabb családtámogató programok, mint az idén a 30 év alatti anyák személyi jövedelemadó-mentessége – közölte.

Ehhez kapcsolódóan: Váratlanul lett nagyon pesszimista Orbán Viktor

Orbán Viktor már tényként beszélt a Lázár János által decemberben megszellőztetett vármegyebérlet bevezetéséről. Erre, mint mondta, május 1-től kerül sor, a bérlet buszra és vonatra is érvényes lesz, havi 9450 forintért. Lesz ennek egy országos változata is, az 18.900 forintba fog kerülni.

A háborúról szólva Orbán Viktor megismételte, hogy Magyarországnak ki kell maradnia belőle. Életeket csak tűzszünettel és azonnali béketárgyalásokkal lehet megmenteni, és mindaddig nem lesz béke, amíg az oroszok és az amerikaiak le nem ülnek tárgyalni – hangsúlyozta.

XS
SM
MD
LG