Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Van, aki havi egymilliót költ rá, van, aki az összekoldult kétszáz forintját – drogfüggők Magyarországon


Sztoriban – Designer drugs - cover
Sztoriban – Designer drugs - cover

Varázsdohány, biofű, eki, kristály – olcsóbb, mint a kannás bor, és nagyobbat üt. Kétszáz forintért egy másik dimenzióba repít pár órára, a következmények viszont beláthatatlanok – a dizájnerdrogok mára letarolták Magyarországot.

Miközben a kormány 2010-ben a Nemzeti Drogstratégiában még azt tűzte ki célul, hogy 2020-ra drogmentes lesz az ország, ez nemhogy nem sikerült, de több mint két éve már drogstratégia sincs. Hogy ennek milyen következményei vannak, és mit gondolnak a helyzetről a drogosok életét megmenteni hivatott szakemberek, arról készített videóriportot Báthory Róbert, a Szabad Európa oknyomozó riportere, a Sztoriban vendége.

Van, aki havi egymilliót költ rá, van, aki az összekoldult kétszáz forintját – drogfüggők Magyarországon
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:21 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG