Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Karcsikám, embereket ne hordjál fel szavazni!”


Nagyhalászon az idősek otthonában dolgozó nő szavazott volna mások helyett
Nagyhalászon az idősek otthonában dolgozó nő szavazott volna mások helyett

A szabolcsi Nagyhalászon a helyi idősek otthonából hordta szavazni az ott lakókat egy nő, aki szavazni is akart az emberek helyett, mondván, egyébként sem látnak jól, ezért muszáj, hogy ő ikszeljen.Amikor a szavazókör delegáltjai felszólították, hogy menjen ki a helyiségből, az asszony azt mondta: nem akar háborút, csak a Fideszt. Gemzsén a közmunkások vezetője fuvarozta a szavazókat a hivatalba.

A Szabolcs megyei Gemzsén már a délelőtti órákban elkezdték fuvarozni az embereket szavazni a hivatal épületébe. Információink szerint a közmunkások brigádvezetője volt az egyik sofőr.

„Reggel több helyről egyszerre jött a riasztás, hogy elkezdték felhurcolni szavazni az embereket kisbuszokkal és személyautókkal törvényes keretek között, de a szavazatokért pénzt ígértek az embereknek”

– mondta a szabolcsi 3-as választókerület ellenzéki jelöltje a Szabad Európának.

„Arra nincs vizuális bizonyítékunk, hogy a falubusz is hordta az embereket, de tanúink vannak rá. Viszont a két Suzukiról felvételek készültek. Olyan híreket hallunk már itt, hogy ebben a választókerületben meg a szomszédosban is húszezer forint már egy szavazat. Biztos, hogy ez településenként változik. Vannak olyan falvak, ahol simán fenyítéssel rá lehet bírni az embereket arra, hogy szavazzanak, olyan is akad, ahol elég egy kis élelmiszercsomag, de van, ahova pénz kell”

– magyarázta a politikus.

Szavazószállítás Gemzsén
please wait
BEÁGYAZÁS

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:17 0:00

A választókerület másik településén, Nagyhalászon az idősek otthona egyik gondozónője szállította az otthon gyengénlátó lakóit a 4-es szavazókörbe. A gondozónő szavazni is akart az idősek helyett, azzal az indokkal, hogy egyébként sem látnak jól, ezért muszáj, hogy ő ikszeljen.

„Sietni kell, sokakat kell még fuvaroznom” – mondta a gondozónő, akinek a szavazókör delegáltjai nem engedték, hogy leszavazzon az idősek helyett. Többen rá is szóltak az asszonyra, hogy nem mehet be a helyiségbe.

„Nem akarunk háborút, csak a Fideszt” – mondta az asszony a szavazókör delegáltjainak.

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG