Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kárpátaljai magyar katona halt meg a harcokban


A kép még békeidőben készül Odesszában, az ukrán fegyveres erők napján, 2021. december 6-án.
A kép még békeidőben készül Odesszában, az ukrán fegyveres erők napján, 2021. december 6-án.

A 29 éves Kis Sándor az ukrán haditengerészetnél szolgált, Ocsakovnál esett el, Odesszától keletre, ahol a Tengerészeti Műveletek Központja található és ahol heves harcok vannak.

Kis Sándor, már a Krím-félsziget megszállásakor is harcolt, halálával két gyermeke maradt árván – írja a Kárpátalja.ma.

Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, az Odesszától keletre fekvő Ocsakov környékén heves harcok vannak. Szakértők ezt már korábban előrevetítették, mert itt van a Tengerészeti Műveletek Központja, egy ukrán támaszpont, amit amerikai tanácsadókkal alakítottak ki NATO-kompatibilissé.

Radar, lehallgatóközpont, különleges alakulatok segítik, hogy a Fekete-tengeri katonai operációk központja lehessen. Putyin orosz elnök egy nappal az Ukrajna elleni invázió előtt, szerdai beszédében hosszan beszélt erről a helyről, mint az Oroszországot fenyegető NATO-veszély központjáról.

A kárpátaljai hírportál értesülése szerint van egy másik kárpátaljai fiatal, aki a harcokban, katonaként vesztette életét. A munkácsi Bilak Vaszil mindössze 22 éves volt.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG