Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kemény Dénes: „Azzal, hogy lemondtam a szövetségi kapitányságról, engem visszakapott a családom”


Kemény Dénes: „Azzal, hogy lemondtam a szövetségi kapitányságról, engem visszakapott a családom”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:50:43 0:00
Közvetlen elérés

Kemény Dénes kalandos úton lett a magyar vízilabda-válogatott kapitánya. Amikor megválasztották, a magyar sajtó csodálkozott is, miért egy középszerű olasz csapat edzőjét választották. Az aranygeneráció legendás kapitánya szerint a sportág szabályait még a bírók sem tartják be.

Állatorvosi és pólóedzői diplomával a zsebében lépett le Magyarországról. Először Ausztráliába ment, de inkább az olaszországi Comóban telepedett le. Játszott az olasz vízilabdacsapatban, később edző lett; közben állatorvosként praktizált. Kalandos úton lett a magyar vízilabda-válogatott kapitánya. Amikor megválasztották, a magyar sajtó csodálkozott is, miért egy középszerű olasz csapat edzőjét választották.

Kemény Dénes a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként szerzett világhírnevet. Tizenhat éven keresztül vezette a csapatot, 2000 és 2008 között három olimpiai arannyal gazdagította Magyarországot. 2012-ben bejelentette, hogy lemond a szövetségi kapitányi posztról. 2012-től 2018-ig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke volt, jelenleg tanít, és a Nemzetközi Úszószövetség edzőbizottságának alelnöke.

Kemény Dénes a Szelfiben azt mondta: ez az egyetlen csapatsportág a világon, ahol a játékvezetők nem tartják be a szabályokat. Ráadásul az óvatlan nézők nem értenek semmit a játékból. Ezért kell megreformálni a vízilabdát.
XS
SM
MD
LG