Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Késes ámokfutás a kanadai Quebecben


Québec, a Castle Frontenac épülete.
Québec, a Castle Frontenac épülete.

Ketten meghaltak, öten megsebesültek, amikor egy huszonéves férfi összeszurkálta őket szombat este a kanadai nagyvárosban. A rendőrség szerint semmi sem utal terrorakcióra.

A férfit hajnalban elfogták, a szemtanúk leírása szerint középkori ruhában követte el ámokfutását szombat este, Halloween, azaz Mindenszentek előestéjén a kanadai tartományi fővárosban, a Chateau Frontenac luxusszálloda közelében, nem messze a tartományi törvényhozás épületétől.

Az első támadást a BBC beszámolója szerint a Parlament Hill közelében hajtotta végre az ámokfutó, helyi idő szerint nem sokkal 22.30 előtt.

A támadások után azonnal megindult a rendőrségi hajsza. Azt tanácsolták a környék lakóinak, hogy zárkózzanak be, ne menjenek az utcára.

Nincs terrortámadásra utaló jel

A rendőrség szerint semmi sem utal arra, hogy

"a gyanúsított nem személyes okokból cselekedhetett volna".

A támadással gyanúsított fiatal férfi kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ahogyan az áldozatokét sem. Az öt sebesültről annyit tudni, hogy sérüléseik súlyossága eltérő.

A gyanúsítottat az Espace 400e üzleti park közelében tartóztatták le. A quebeci Le Soleil beszámolója szerint a férfi a letartóztatásakor mezítláb, szinte kihűlve, hipotermikus állapotban feküdt a földön, és minden ellenállás nélkül megadta magát, kórházba vitték, kivizsgálják.

XS
SM
MD
LG