Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kirúgták a bicskei iskolaigazgatót, aki testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét


Az illusztráció egy XVIII. kerületi iskolában készült 2017. augusztus 10-én
Az illusztráció egy XVIII. kerületi iskolában készült 2017. augusztus 10-én

Nem folytathatja a munkát Bárányos János, a Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatója, aki fideszes önkormányzati képviselő is. 2018-ban az igazgató testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét, mialatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene kényszerítés miatt.

Huszonhárom év után szűnik meg az igazgató megbízatása – az erről szóló hírt maga a fideszes önkormányzati képviselő osztotta meg a Facebookon. Mint mondta, vezetői pályázatát sem a Székesfehérvári Tankerületi Központ, sem a Klebelsberg Központ, sem a Belügyminisztérium nem támogatta – írja a 24.hu.

„Hirtelen alkalmatlan lettem a feladat ellátására” – idézi a lap Bárányos Jánost, aki szeptembertől beosztott pedagógusként dolgozik tovább az intézményben.

Szülők, tanárok és egykori diákok petíciót indítottak, amelyben hosszan méltatják az igazgató érdemeit, aki 35 éve dolgozik az intézményben.

A lap emlékeztet rá: 2018-ban az RTL készített riportot arról, hogy Bárányos József testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét, mialatt folyamatban volt ellene a büntetőeljárás kényszerítés miatt. A lap információi szerint amikor K. Endre az iskola alkalmazottja lett, még nem kezdődött meg vele szemben az eljárás.

Az ügyről értesülve az illetékes Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs azonnali hatállyal felmentette K. Endrét a munkavégzés alól, és megszüntették közalkalmazotti jogviszonyát. A tankerületi igazgató akkor azt mondta: Bárányos „nem tett semmit”, noha már tudta, mivel vádolják K. Endrét.

Bárányos János ellen akkor fegyelmi eljárás is indult, amely nem talált visszaélést. 2019-ben újra pályázott; folytathatta a munkát igazgatóként.

Bárányos József egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mert még „túl fájó a seb” – írja a lap.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ közölte, hogy a jelenlegi igazgató munkájával szemben súlyos szakmai és etikai kifogások is felmerültek, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését. A tankerületi központ a miniszteri döntés alapján megteszi a szükséges lépéseket, hogy zavartalanul induljon szeptemberben az oktató-nevelő munka.

XS
SM
MD
LG