Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kóbor elefántok egy kínai város szélén


Elefántcsorda a kínai Jünnan tartományban 2021. május 27-én
Elefántcsorda a kínai Jünnan tartományban 2021. május 27-én

Egy vándorló elefántcsorda érte el az egyik nagy kínai város szélét. A hatóságok az állatok és az emberek védelme érdekében elkezdték lezárni az utakat és a város egyes részeit.

Egyelőre nem világos, hogy a tizenöt elefántból álló csorda miért tette meg a hosszú utat a városig. Útjukat dokumentálták: egy tucatnyi drón – mind a földön, mind a levegőben – követte őket.

Azokon a területeken, amelyeken az elefántok áthaladtak, a hatóságok arra ösztönözték az embereket, hogy maradjanak odabent.

Jelenleg az építőiparban használt eszközökkel, kamionokkal próbálják eltorlaszolni az utakat, miközben táplálékkal igyekeznek másfelé csalni az állatokat.

A Hszinhua hírügynökség csütörtökön arról számolt be, hogy az elefántok június 2-án késő este elérték a Burmával, Vietnámmal és Laosszal határos Jünnan tartomány hétmilliós fővárosát, Kunmingot.

Szellemvárosok: a természet és az ipar harca
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:20 0:00

Tizenhatan indultak, ötszáz kilométert gyalogoltak, egymillió dollárnyi kárt okoztak

Az állatok egy természetvédelmi területről, Jünnan hegyvidékes, délnyugati részéről indultak, és szerdáig már ötszáz kilométert tettek meg.

Eredetileg tizenhat állat indult útnak, de a kormány szerint ketten hazatértek. A séta során azonban született egy kiselefánt is.

A hivatalos jelentések szerint a csorda hat nőstényből és három hímből, továbbá három fiatal elefántból és három borjúból áll.

Sérülésről nem érkezett hír, de a jelentések szerint az elefántok több mint egymillió dollár értékű növényt károsítottak vagy pusztítottak el útjuk során.

Az egyelőre szintén nem világos, hogy mikor és hogyan kerül vissza a csorda a rezervátumba.

Az elefántok a legnagyobb szárazföldi állatok Ázsiában, súlyuk akár öt tonna is lehet.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG