Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A hadseregről, a biztonságérzetről és a kormány teljesítményéről is kérdezték a lakosságot


A napokban végzett telefonos közvélemény-kutatásban arról is kérdezték a lakosságot, hiszi-e, hogy a kormány válság idején helyes döntéseket hoz
A napokban végzett telefonos közvélemény-kutatásban arról is kérdezték a lakosságot, hiszi-e, hogy a kormány válság idején helyes döntéseket hoz

A kutatás, amelynek megrendelője nem ismert, arra is alkalmas, hogy az elemzők következtessenek a kormánypolitika megítélésére. A felmérésben a kormány és a Fidesz fogalmi készlete tükröződik vissza – írja a Magyar Hang.

A felmérést a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet Kft. végezte – írja a hírportál, amely emlékeztet arra, hogy a kormány rendszeresen szondázza a közvéleményt, és ebben fontos szerepe van a Századvégnek. Személyi átfedések is fellelhetők a két cég között, mert a Kód Kft. egyik társtulajdonosa éveken át az a Fűrész Gábor volt, aki jelenleg a Századvég Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Fűrész kiszállt a cégből, ma Kovács Tibor és Görgényi Tamás érdekeltsége a véleménykutató vállalat. Utóbbi szintén tagja a Századvég kuratóriumának, emellett az alapítvány körüli cégháló és kormányzati agytröszt fontos alakja – írja a Magyar Hang.

A napokban végzett telefonos közvélemény-kutatásban egyebek között arról kérdezték az embereket, mennyire bíznak abban, hogy a Magyar Honvédség képes megvédeni a lakosságot; mennyire érzik magukat biztonságban; hiszik-e, hogy a kormány válság idején helyes döntéseket hoz.

A Kód Kft. nem publikál elemzést a közéletet és közhangulatot szondázó felméréseiről, noha rendszeresen végez kutatásokat társadalmi, közéleti témákban.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG