Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Korlátozta a tankolást magyarországi kútjainál a Shell


A Shell intézkedése minden üzemanyagtípusra vonatkozik, harminc budapesti és 76 vidéki töltőállomást érint
A Shell intézkedése minden üzemanyagtípusra vonatkozik, harminc budapesti és 76 vidéki töltőállomást érint

A Shell benzinkútjain csütörtöktől tranzakciónként maximum bruttó 25 ezer forintért lehet üzemanyagot vásárolni. Az intézkedés minden üzemanyagtípusra vonatkozik, harminc budapesti és 76 vidéki töltőállomást érint.

A Shell Hungary célja a cég közleménye szerint az, hogy az alapvetően személyautó-forgalmat kiszolgáló, kisnyomású kútoszlopoknál kiküszöbölje a hirtelen nagyarányú készletlefogyást.

Hozzátették: továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett tranzakciónkénti százliteres limit a nemzetközi tranzitútvonalak mellett fekvő tizenkét állomáson.

A többi, nagynyomású kútoszloppal felszerelt állomáson korlátozás nélkül tölthetik fel járművüket a vásárlók. A cég szerint a régiós viszonylatban alacsonynak számító magyarországi üzemanyagárak hatásaként az utóbbi hetekben rekordszinten nőtt az üzemanyag-kereslet a hazai Shell-töltőállomásokon.

Az értékesítés volumene a nemzetközi tranzit teherforgalom, a szomszédos országokból tankolni átlátogató kamionosok és személyautósok, valamint a tavaszi mezőgazdasági munkákat végző gazdálkodók beszerzései miatt kiugró mértékben megemelkedett a korábbi évekhez képest. A nagy tételben tankolók már rendszeres vásárlói az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt kutaknak is – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG