Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Meghekkeltek egy sor kormányközeli lapot


A Nemzeti Sport feltört oldala
A Nemzeti Sport feltört oldala

Hétfő reggel több kormánypárti híroldalon is ellenzéki tartalmak várták az olvasókat.

„Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része! Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propagandamédia!” – ilyen és ehhez hasonló feliratok várták azokat az olvasókat akik hétfő reggel felkeresték a Nemzeti Sport, a Metropol, a Figyelő, a Szabad Föld, a 888.hu, a Mandiner vagy valamelyik megyei napilap weboldalát – írja a Telex.

A feltört oldalakra olyan videókat és cikkeket tettek ki, amelyek arról szóltak, hogyan manipulálja a híreket a közmédia és a kormánymédia. Az olvasók találkozhattak más, Orbán Viktort kritizáló, illetve Márki-Zay Pétert támogató tartalmakkal is.

A feltört oldalak alján arra utaltak, hogy az akciót az Anonymous nemzetközi hekkercsoport hajtotta végre.

Kis idő elteltével a kormánykritikus tartalmak eltűntek az oldalakról, de a megtámadott weboldalak azóta is elérhetetlenek.

Az RTL vasárnap este – pár órával az oldalak feltörése előtt – arról számolt be, hogy az Anonymous hekkercsoport egy videóban fenyegette meg az Orbán-kormányt, amiért továbbra is kiáll Vlagyimir Putyin Oroszországa mellett. „A magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök eközben továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában, és blokkol minden olyan akciót, amely az ukrán népet és az Oroszország elleni szankciókat támogatja” – üzente az Anonymous, amely felszólította a magyar kormányt, hogy „ne terjesszék tovább az orosz propagandát”.

XS
SM
MD
LG