Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A képet a néző fejezi be” – Szelfi Korniss Péter fotográfussal


„A képet a néző fejezi be” – Szelfi Korniss Péter fotográfussal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:43:05 0:00
Közvetlen elérés

Az egyik legismertebb magyar fotográfus, eddig összesen 16 országban volt önálló kiállítása, munkásságát itthon is számos díjjal elismerték. Legutóbbi kiállításán az általa évtizedeken át fotózott romániai falu, Szék jelenét is bemutatta. A Szelfi vendége Korniss Péter fotóművész volt.

A Kolozsváron született Korniss Péter ma az egyik legismertebb magyar fotóművész. Eddig összesen 16 országban volt önálló kiállítása, képei a legnagyobb magazinokban (National Geographic, Geo, Time, stb.) is megjelentek világszerte. A munkásságát Magyarországon Magyar Művészetért-díjjal, Kossuth-díjjal, Pulitzer-emlékdíjjal, Prima Primissima-díjjal, Hazám-díjjal és Magyar Örökség-díjjal ismerték el. Legutóbb Budapesten a Várfok galériában volt kiállítása, Hosszú úton címmel, ahol az általa évtizedeken át fotózott erdélyi falu, Szék jelenét is bemutatta. Ezekből a munkáiból nemrég – azonos címmel – fotóalbum is megjelent.

A Szabad Európa podcastjában, a Szelfiben Korniss Péterrel többek között a tánc (balett és néptánc) fényképezés műhelytitkairól beszélgettünk, s arról, hogy milyen nehézségekkel találkoztak Ceausescu Romániájában, amikor magyar falvakban fotóztak.

XS
SM
MD
LG