Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Új korcsoportot támad a koronavírus


Egyetemisták maszkban az oroszországi Vlagyivosztokban 2020. szeptember 14-én.
Egyetemisták maszkban az oroszországi Vlagyivosztokban 2020. szeptember 14-én.

Egyre fiatalabbak kerülnek egyre súlyosabb állapotban a kórházak intenzív osztályaira a járvány miatt – mondta a budapesti Honvédkórház orvosa, aki az oltás mellett érvelt.

Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa az M1 műsorában úgy fogalmazott, hogy akik koronavírussal kórházba kerülnek, azoknak nem elsősorban gyógyszerre kell, "ők levegőért küzdenek". Nagyon súlyos állapotban vannak.

A szakember megdöbbentően magas számnak nevezte, hogy naponta 20-30 beteg érkezik intézményük sürgősségi osztályára. A budapesti Honvédkórházban kedd délután 238 koronavírusos beteget kezeltek, közülük 33-an voltak lélegeztetőgépen.

Péter Ádám hangsúlyozta, hogy a Magyarországon elérhető vakcinák biztonságosak és hatásosak. Szerinte az, aki nem jelentkezik oltásra, vagy "válogatni szeretne érzelmi alapon", az hibázik, a saját és a szerettei életét is veszélyezteti. Aki pedig fennhangon hirdeti a vakcinákkal kapcsolatos kételyeit, az mások életét veszélyezteti – fogalmazott az orvos.

Hétfőn egy 16 éves halálos áldozata is volt a koronavírus-járványnak Magyarországon, ő járvány legfiatalabb magyar áldozata, súlyos alapbetegséggel küszködött. Az országos tisztifőorvos azt mondta, hogy noha az elhunytak jellemzően valamilyen krónikus megbetegedésben szenvedtek, most már olyan rapid lefolyást is tapasztalni, ami szinte óráról órára fejődik ki, gyorsan ölt súlyos formát és igényel kórházi kezelést.

XS
SM
MD
LG