Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Járvány: emelkedik a gépi lélegeztetésre szorulók száma itthon


Némileg csökkent a regisztrált aktív fertőzöttek száma hazánkban, jelenleg 148 439 fő. 666 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen.

5595 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az koronavírus-fertőzést , ezzel 217 122 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 151 beteg, így az elhunytak száma 4 823 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 63 860 fő, az aktív fertőzöttek száma 148 439 főre csökkent.

7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható.

A világon a hivatalos adatok szerint 62 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 1,5 millió.

Dél-Korea még több vakcinát rendel

Dél-Korea bejelentette, hogy több millió adag vakcinát rendelnek még a már megrendelt mennyiség mellé. A helyi kormány azután döntött így, hogy az országban ismét emelkedni kezdett a koronavírusos esetek száma.

Az eredeti tervek szerint legalább 30 millió embert szerettek volna beoltatni, ez a lakosság megközelítőleg 60 százaléka. Ezt most 44 millióra bővítik, amihez 1,2 milliárd dollárt plusz forrást fog a koreai kormány elkülöníteni.

200 kontaktszemélyt keresnek Thaiföldön

A thai kormány hétfőn arra kényszerült, hogy megpróbáljon felkutatni mintegy 200 kontaktszemélyt, miután három thai állampolgár illegálisan lépett be az országba Myanmarból. Az illegális határátlépőkről, akik nem vonultak be a kötelezően előírt karanténba, napokkal később derült ki, hogy koronavírusossal fertőzöttek. A helyi hatóságok próbálnak mindenkit megtalálni, akik potenciálisan találkozhattak a három fertőzöttel, ez összesen 356 embert jelenthet. A thai kormány attól tart, hogy az érintett régióban ismét járvány törhet ki, ha nem sikerül minden fertőzöttet időben felderíteni.

Halálos börtönlázadás tört ki Srí Lankán a koronavírus miatt

Legalább nyolc elítélt meghalt és ötvenen megsérültek, amikor börtönlázadás tört ki egy Srí Lanka-i börtönben. A rabok az ellen tiltakoztak, hogy az ország zsúfolt börtöneiben egyre terjed a koronavírus, több ezer beteget jelentettek az elmúlt hónapban az ország büntetés-végrehajtási intézeteiben.

A fogvatartottak országszerte azt követelik, hogy végezzenek több tesztet, és különítsék el a fertőzötteket. Az áldozatokkal is járó zavargás azután tört ki, hogy egy börtönbe koronavírusos rabokat akartak szállítani. A helyi rendőrség beszámolója szerint a lázadás nyolc áldozatával golyó végzett.

Törökországban a szigorítás ellenére is romlik a helyzet

A nemrég bevezetett új járványügyi intézkedések ellenére tovább nő a fertőzöttek száma Törökországban. Az országban egy hete jelentették be, hogy éjszakai kijárás tilalmat vezetnek be, az oktatás online folytatódik és az éttermek is csak elvitelre adhatnak ki ételt.

Az országban vasárnap több mint 30 ezer új fertőzöttet regisztráltak, a negyedik legtöbbet a világon. Az ország egészségügyi szakemberei további szigorításokat szeretnének, a kormány azonban vonakodik ezt teljesíteni, az ország gazdasága ugyanis épphogy csak elkezdett kilábalni az első hullám okozta visszaesésből.

XS
SM
MD
LG