Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

“Nem kizárt” egy teljes brit lezárás


Boris Johnson kormányfő és stábja vasárnap is egyeztetett
Boris Johnson kormányfő és stábja vasárnap is egyeztetett

A brit kormányfő hétfőn ismerteti a londoni alsóházban a járvánnyal kapcsolatos terveket. Egy vezető brit tudós szerint nem lehet kizárni egy tavaszihoz hasonló teljes lezárást.

Vasárnap is javában zajlottak az egyeztetések a koronavírus-járvány miatt szükséges intézkedésekről az Egyesült Királyságban. Boris Johnson miniszterelnök ugyanis hétfőn ismerteti a londoni alsóházban a következő lépéseket.

Kormányforrásokból származó értesülések szerint elsősorban az észak-angliai nagyvárosok és térségek lehetnek érintettek, mert ott az országos átlagnál is magasabb a fertőzöttség szintje. Az MTI szerint a régióban elrendelhetik a vendéglátóhelyek időleges bezárását.

Az észak-angliai nagyvárosok (elsősorban Liverpool és Manchester) vezetése nem lelkesedik az ötletekért, mert azok szerintük aránytalanul sújtanák a gazdaságot. Ugyanakkor felróják az egyeztetés hiányát is.

A BBC megszólaltatta az egyik vezető brit szakértőt. Peter Horby professzor lehetségesnek tartott egy újabb, a tavaszihoz hasonló teljes lezárást, hozzátéve, hogy ezt mindeáron el kellene kerülni.

A tudós szerint az Egyesült Királyság fordulóponthoz ért, hiszen folyamatosan nő a fertőzöttek és a kórházi ellátásra kényszerülők száma.

XS
SM
MD
LG