Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus: 61 halott; a focistákat soron kívül oltják


Idős vásárlók a budapesti Fővám téri Nagycsarnokban a járvány idején
Idős vásárlók a budapesti Fővám téri Nagycsarnokban a járvány idején

A kormányzati tájékoztató oldal szerint tegnap 61 áldozata volt a koronavírus járványnak. A budapesti orvosegyetem rektora szerint előny, hogy Magyarországon már öt engedélyzett vakcina van.

367 586-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 12 524-re emelkedett. Kórházban 3562 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 268-an vannak lélegeztetőgépen.

Merkely: az orvosokat már beoltották

Az állami rádióban vasárnap reggel a Semmelweis Egyetem rektora elmondta, hogy az orvosok 99,9 százalékát, a szakdolgozóknak pedig 87 százalékát már beoltották. Ezen kívül csütörtöktől vasárnapig több mint 15 ezer, idősotthonban dolgozó és lakó magyar állampolgárt oltottak be.

Merkely Béla szerint előnyt jelent, hogy Magyarországon már öt engedélyezett vakcina van. Az oltóanyagok sokasága többletlehetőséget ad - mondta.Egyre nő a bizalom a koronavírus elleni oltásban is.

Beszélt a kínai Sinopharm oltóanyagáról, amely technológiájában olyan, mint az influenza elleni vakcina, elölt vírust tartalmaz. Ez az a módszer, amit már ötven éve alkalmaznak, és jelentős tapasztalat van róla - közölte.

A rektor kitért az Európában először Magyarországon alkalmazott új koronavírus-ellenes infúzióra is. Ezt az egyébként nem olcsó terápiát Merkely Béla olyan betegeknek javasolja, akiknek az immunrendszere gyenge, vagy jelentős krónikus betegségük van. Példaként hozta a szívelégtelenséget vagy a transzplantáción átesetteket. Hozzátette: a kezelés hasonlít a már hónapok óta használt vérplazma-terápiára.

A válogatott az Izland elleni EB-pótselejtező után
A válogatott az Izland elleni EB-pótselejtező után

Ide tartozó hír, hogy a magyar futballválogatott soron kívül megkapja az oltást – erősítette meg tegnap az RTL Klub információját a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az MLSZ közölte: az Operatív Törzs döntése alapján az olimpiára készülő sportolók mellett a márciusban két vb-selejtező mérkőzést is idegenben játszó válogatott tagjai is megkapják az oltást.

Az olimpikonokat már pénteken elkezdték oltani.

XS
SM
MD
LG