Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus miatt került karanténban négy ukrán válogatott focista


Négy ukrán focistát is koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak a németországi meccs után 2020. november 14-én.
Négy ukrán focistát is koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak a németországi meccs után 2020. november 14-én.

Négy ukrán focistát is koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak, ezért haza kellett utazniuk a Németország-Ukrajna meccs után.  A csapat többi tagja jól van, és készülnek a keddi, Svájc elleni meccsre.

Az ukrán futballválogatott négy tagjának, Andrij Jarmolenkonak, Szerhij Szidorcsuknak, Viktor Kovalenkonak és Viktor Tsygankovnak pozitív lett a koronavírus-tesztje, közölte szombaton a szövetségi kapitány, Andrij Sevcsenko. A csapatot a szombati, Németország elleni, idegenben játszott mérkőzés előtt tesztelték, a meccset 3-1-re nyerték a németek.

Sevcsenko azt mondta, a négy játékost repülővel szállítják haza Ukrajnába, míg a csapat többi tagja Németországban marad, ahonnan később Svájcba utaznak az UEFA Nemzetek Ligája következő, keddi csoportmeccsére. A járvány miatt az európai Liga összes mérkőzését zárt kapuk mögött játsszák. A csoportmeccsek idén novemberben érnek véget, a legjobb csapatok továbbjutnak az egyenes kieséses szakaszba, ennek mérkőzéseit a tervek szerint jövő ősszel tartják majd.

A csapat többi tagja folytatja a bajnokságot

Pénteken és szombaton még az sem volt biztos, hogy meg lehet majd rendezni a német-ukrán meccset, miután a mérkőzés előtti kötelező szűrésen négy fertőzésre is fény derült. Végül a csapat többi tagjának negatív tesztje után az egészségügyi szervek engedélyezték a meccs megtartását, ez idő alatt a fertőzött játékosok karanténba vonultak a hotelszobájukba.

A négy cserejátékossal játszó ukránok a szombati, Lipcsében rendezett találkozón 3-1-re kikaptak. Az ukrán csapat a 23. percig vezetett, majd a németek egyenlítettek, a második félidőben pedig még két gólt lőttek.

„Egy jó ukrán csapat ellen győztünk, elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel” – mondta Joachim Loew német szövetségi kapitány.

Németország jelenleg az első helyen áll a Nemzetek Ligája A4-es csoportjában, egy ponttal megelőzve a második Spanyolországot. Spanyolország és Németország kedden, Sevillában játszik másodjára, a németeknek már egy döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz. Ukrajnának viszont mindenképp győznie kell kedden Svájc ellen, hogy esélyük legyen a döntőbe jutáshoz.

Nem ez az első eset, hogy az ukrán válogatott tagjai elkapták a koronavírust. Októberben a csapat kapusa, Andrij Lunin, és a válogatott több edzőjének tesztje lett pozitív Spanyolországban, a Real Madridban játékosként játszott meccsek után.

XS
SM
MD
LG