Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb körbe tartozók oltását jelentették be


Vonat a budapesti Keleti pályaudvaron, 2007. november 21-én
Vonat a budapesti Keleti pályaudvaron, 2007. november 21-én

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt az operatív törzs szerdai tájékoztatóján, hogy a Janssen egylövéses vakcinájából talán április második felében érkezhet Magyarországra, de hogy mennyi, azt nem tudják.

Megkezdődik a „kritikus infrastruktúra” dolgozóinak tömeges oltása – jelentette be az országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Müller Cecília a közlekedési alkalmazottakat, a paksi erőmű és a villamosművek alkalmazottait, valamint a vasutasokat említette, őket oltják be hamarosan.

Az OGYI-től a napokban engedélyt kapott kínai és indiai oltóanyagról Müller Cecília azt mondta, még nem tudják, mikor kap belőlük az ország, zajlanak a tárgyalások. Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, a kínai Sinopharm oltása után a szintén kínai CanSino Biologics egylövéses vakcinája, a Convidecia és az indiai CoviShield is engedélyt kapott sürgősségi alkalmazásra Magyarországon. Mindkét oltóanyag vektorvakcina, mint az oxfordi AstraZeneca és az orosz Szputnyik V.

Az indiai vakcina kétadagos, az első oltás után 4-12 héttel kell beadni a másodikat, az újabb kínaiból viszont nem kell emlékeztető oltás.

Az országos tiszti főorvos azt mondta, hogy a szintén egylövéses Janssen vakcinából talán április második felében érkezhet Magyarországra szállítmány, de még nem tudni, mennyi. Ez a Johnson & Johnson leányvállalatának fejlesztése, ebből a vakcinából Magyarország több mint 4 millió adagot kötött le.

Olcsóbb és egy oltás is elég belőle
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:01 0:00

XS
SM
MD
LG