Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

461 ezren vették fel eddig a harmadik oltást, 345 új fertőzött van


Vass Klára főorvos beolt egy 12 éves fiút a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton, 2021. június 23-án
Vass Klára főorvos beolt egy 12 éves fiút a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton, 2021. június 23-án

A beoltottak száma 5.830.217, közülük 5.535.463 fő már a második oltását is megkapta. A kormány tájékoztatása szerint 461 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 345 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 814.409 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30.080 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 778.531 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 5.798 főre emelkedett. 215 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 26-an vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon és a világon is folyamatosan emelkedik a delta vírusvariánssal fertőzöttek száma.
Magyarországon és a világon is folyamatosan emelkedik a delta vírusvariánssal fertőzöttek száma.

Védettségi igazolvánnyal az Örkénybe

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeptember 4-én jelentette be, hogy nem kötelező védettségi igazolványt felmutatni a színházakban.

Ennek ellenére az Örkény Színház igazgatója, Mácsai Pál a színház oldalán közölte, hogy ők csak védettségi igazolvánnyal engednek be nézőket.

„Előadásainkon védettségi igazolványt kérünk. Tizennyolc éven aluli nézőink is védettségi igazolvánnyal, vagy védett felnőtt felügyelete mellett látogathatják előadásainkat. Meggyőződésünk, hogy ez szolgálja legjobban mindannyiunk védelmét, így az oltatlanokét is, akik különösen kitettek egy esetleges fertőzésnek” – mondta a színigazgató.

Azok a nézők, akik védettségi igazolvánnyal nem rendelkeznek, de már megvették a jegyüket, 2021. szeptember 10-ig válhatják vissza azt online vagy személyesen.

Szlovákiában már az óvodásokat is olthatják

Szeptember 9-től már az öt évnél idősebb gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni oltást. Vladimír Lengvarský egészségügy miniszter bejelentette: az oltás felvétele továbbra is önkéntes alapú, a gyerekek beoltása pedig szülői engedély kell és a gyermekorvosnak is jóvá kell hagynia az oltást. A tervek szerint a szlovák gyermekek a normál vakcinadózis egyharmadát kapják majd meg.

„Ezt kérték a szakemberek, a gyermekorvosok és más olyan orvosok is, akik az oltással és a gyermekek egészségvédelmével foglalkoznak. Ez a döntés ahhoz járul hozzá, hogy meg tudjuk védeni főleg a gyermekeknek azt az érzékeny csoportját, amelynek az oltás nélkül problémái lehetnének a Covid-19 betegséggel” – magyarázta a szlovák egészségügyi miniszter.

Négy és fél millió halálos áldozat

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint a világon 222.516.512 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4.596.053.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, ugyanis egyes országokban korlátozott a tesztek száma és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

„Nem tudtam felmenni az elsőre” – Mik a hosszú Covid tünetei?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:05 0:00

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG